"Jeg skal stadig arbejde med det – nu skal jeg ikke gemme det væk igen"
Radio & podcast
menu-close

Diagnosen : “Jeg skal stadig arbejde med det – nu skal jeg ikke gemme det væk igen”

10. juli 2019 | | En del af serien Diagnosen

30-årige Camilla Sørensen har PTSD og fortæller om at leve et liv, hvor diagnosen dagligt påvirker hende.

Morten Pedersen og Jasper Ritz er så heldige begge to at have diagnoser. Jasper er TV-vært, og Morten er selvstændig.

Afspil podcast

Jasper Ritz og Morten Pedersen har besøg i studiet af 30-årige Camilla Sørensen. Hun har diagnosen PTSD, som påvirker hende hver eneste dag og har gjort det i over 10 år. Efter at have færdiggjort gymnasiet tog hun på backpackertur i Australien og på Fijiøerne. På et hostel blev hun udsat for et voldsomt voldtægts- og drabsforsøg af en fremmed mand. Siden da har oplevelsen fyldt i hendes liv, og det har taget hende lang tid at forstå, hvorfor hun reagerer som hun gør, og har det som hun har.

Det var derfor først, da hun gav sig selv lov til at reagere på sine symptomer, at hun kunne acceptere og sige højt, at hun havde PTSD. Camilla Sørensen fortæller om den lange proces med at kunne se sit traume i øjnene, hvordan det har påvirket og påvirker hende selv og hendes omgivelser, og hvad hun har gjort for at bearbejde det. Lyt med, når hun modigt deler sin historie med Jasper Ritz og Morten Pedersen.

Om podcasten: 

Morten Pedersen og Jasper Ritz er så heldige at have diagnoser. Det er de glade for, det har givet dem en masse ekstra i livet. Selvom der er ting, der er svære og udfordrende, er der også mange positive aspekter ved livet med en diagnose. I podcastserien ‘Diagnosen’ sætter Morten Pedersen og Jasper Ritz derfor fokus på det positive ved livet med en diagnose. Man kan nemlig sagtens blive til noget alligevel. Med udgangspunkt i ADHD, som de begge har, vil de tale med en række gæster, som også får det bedste ud af deres diagnoser. Jasper Ritz er TV-vært, og Morten Pedersen er selvstændig, begge har de oplevet, hvordan deres diagnose har givet dem flere forspring i livet.

I tredje sæson af ‘Diagnosen’ skal Morten Pedersen og Jasper Ritz ud at finde behandlingsalternativer til medicinen. Hvordan håndterer deres lyttere, når det flimrer? De skal vinterbade, meditere, træne og omlægge deres kost for at udfordre deres diagnoser, og de skal tale med eksperter om det hele.

Lyt til alle afsnit af ‘Diagnosen’ i iTunes her.

Foto: Lin Bak

Morten Pedersen & Jasper Ritz

Morten Pedersen og Jasper Ritz er så heldige begge to at have diagnoser. Jasper er TV-vært, og Morten er selvstændig.