jasper ritz camilla sørensen morten pedersen

‘Diagnosen’: “Jeg skal stadig arbejde med det – nu skal jeg ikke gemme det væk igen”

Eller vælg, hvor du vil lytte
Foto: Lin Bak

‘Diagnosen’: “Jeg skal stadig arbejde med det – nu skal jeg ikke gemme det væk igen”

Eller vælg, hvor du vil lytte

30-årige Camilla Sørensen har PTSD og fortæller om at leve et liv, hvor diagnosen dagligt påvirker hende.

Livsstil En del af serien:

Diagnosen

Jasper Ritz & Morten Pedersen har begge diagnosen ADHD. I denne podcastserie sætter de fokus på alle de positive ting, der er ved at have en diagnose og taler med gæster, der lever godt med deres respektive diagnoser.

Jasper Ritz og Morten Pedersen har besøg i studiet af 30-årige Camilla Sørensen. Hun har diagnosen PTSD, som påvirker hende hver eneste dag og har gjort det i over 10 år. Efter at have færdiggjort gymnasiet tog hun på backpackertur i Australien og på Fijiøerne. På et hostel blev hun udsat for et voldsomt voldtægts- og drabsforsøg af en fremmed mand. Siden da har oplevelsen fyldt i hendes liv, og det har taget hende lang tid at forstå, hvorfor hun reagerer som hun gør, og har det som hun har.

Det var derfor først, da hun gav sig selv lov til at reagere på sine symptomer, at hun kunne acceptere og sige højt, at hun havde PTSD. Camilla Sørensen fortæller om den lange proces med at kunne se sit traume i øjnene, hvordan det har påvirket og påvirker hende selv og hendes omgivelser, og hvad hun har gjort for at bearbejde det. Lyt med, når hun modigt deler sin historie med Jasper Ritz og Morten Pedersen.

Find mere om
Footer graphics