Jonatan Spang

Jonatan Spang om sin største fiasko: “Jeg følte ikke, jeg kunne se folk i øjnene”

Eller vælg, hvor du vil lytte
Foto: Jonatan Borring

Jonatan Spang om sin største fiasko: “Jeg følte ikke, jeg kunne se folk i øjnene”

Eller vælg, hvor du vil lytte

I denne episode af ‘Fiasko’ har Tommy Ahlers besøg af komiker og tv-vært Jonatan Spang. De taler bl.a. om, når følelsen af fiasko rammer så hårdt, at man må udskyde sin kommende turné.

Kultur En del af serien:

Fiasko

Tommy Ahlers forsøger at gøre op med “perfekthedskulturen” - det tilsyneladende perfekte liv med insta-venlig morgenmad, fede jobs, evig skønhed og masser af succes. Men bagved hver succes gemmer sig en historie om usikkerhed, fejl og hårdt arbejde. Det er de historier, vi dykker ned i i podcastserien 'Fiasko', hvor Tommy Ahlers får besøg af en række interessante gæster, som trods deres status i samfundet også har oplevet fiaskoer på egen krop.

“Alting handlede om mig”.

Sådan husker komiker og tv-vært Jonatan Spang tilbage på tiden omkring udgivelsen af hans spillefilm ‘Talenttyven’ i 2012. En komediefilm han både spillede med i, instruerede og havde skrevet.

“Jeg har aldrig prøvet noget, der var så meget knald eller fald. Og det der gør den til en kæmpe fiasko for mig, det er jo, at der kom ikke lige så mange ind og se den, som vi havde regnet med. (…) Og så udover det, så kunne anmelderne jo heller ikke lide den,” fortæller Jonatan Spang til Tommy Ahlers i podcasten ‘Fiasko’.

Jonatan Spang har gennem sin efterhånden lange karriere været vant til at have flere kasketter på. Han jonglerede længe skuespillet side om side med komikerkarrieren. Men da ‘Talenttyven’ fik en lunken modtagelse, ramte det ham på hans person. Han udskød  efterfølgende sit onemanshow ‘Bryllup’ et halvt år.

“Jeg kunne mærke, at jeg ville ikke kunne stille mig op foran folk med den selvtillid, der er nødvendig, for at sælge sådan et show,” siger Jonatan Spang.

Han havde materialet klar, og billetterne var i salg, men i tiden efter premieren på ‘Talenttyven’ følte han, at alle andre vidste, hvor meget filmen havde floppet. Han følte, at folk så ham i Brugsen og tænkte “Der går han den idiot.” 

“Jeg følte ikke, jeg kunne se folk i øjnene”, husker Jonatan Spang.

Efter filmens dårlige modtagelse ændrede Jonatan Spangs prioriteter sig. Tidligere i sin karriere var han mere rastløs og sagde ja til alle nye projekter. Men som årene er gået, tør han nu holde ved og satse på at lave det bedst mulige resultat, når han for eksempel er vært på ‘Tæt på Sandheden’ på DR2.

“Men jeg har ikke kastet mig ud i at lave en spillefilm siden, så på en måde er jeg jo traumatiseret”, lyder det fra Jonatan Spang.


Vært: Tommy Ahlers

Producer: Emilie Westh Wold

Musik: Leo Peter Larsen

Redaktør: Emil Norsker


Du har netop læst en artikel fra Heartbeats.dk ❤️

Footer graphics