Nyt afsnit af ’Fiasko’ med Bjarke Ingels: “I 2007 deltog vi i 27 konkurrencer, og vi tabte dem alle”

Eller vælg, hvor du vil lytte
Foto: Rita Kuhlmann

Nyt afsnit af ’Fiasko’ med Bjarke Ingels: “I 2007 deltog vi i 27 konkurrencer, og vi tabte dem alle”

Eller vælg, hvor du vil lytte

Vi tager hul på en helt ny sæson af ’Fiasko’. Her taler vært Tommy Ahlers med Bjarke Ingels om, hvordan selv vejen for en af verdens mest succesrige arkitekter er brolagt med masser af tab og forliste
drømme.

Kultur En del af serien:

Fiasko

Tommy Ahlers forsøger at gøre op med “perfekthedskulturen” - det tilsyneladende perfekte liv med insta-venlig morgenmad, fede jobs, evig skønhed og masser af succes. Men bagved hver succes gemmer sig en historie om usikkerhed, fejl og hårdt arbejde. Det er de historier, vi dykker ned i i podcastserien 'Fiasko', hvor Tommy Ahlers får besøg af en række interessante gæster, som trods deres status i samfundet også har oplevet fiaskoer på egen krop.

I 2001 vandt Bjarke Ingels sin første arkitektkonkurrence om at bygge en svømmehal i Aalborg. Det skulle blive et nyt vandkulturhus, hvor svømmehallen skulle vendes på vrangen. Det var det første og eneste projekt i ordrebogen hos hans nystartede tegnestue. Men opbakningen til projektet faldt fra hinanden efter et kommunalvalg, og hele projektet blev lagt på hylden.

“Hele fundamentet under det, som jeg troede skulle være en lang og fremgangsrig karriere, blev trukket væk,” fortæller Bjarke Ingels og fortsætter:
“Alle luftkasteller, jeg ellers havde opført, var ligesom opført på det her fundament, som var vandkulturhuset i Aalborg”.

Bjarke Ingels er i dag kendt over hele verden, og hans tegnestues specielle og særlige bygningsværker pryder gadebilledet i mange metropoler. Det har blandt andet fået Time Magazine til at putte ham på listen over de 100 mest indflydelsesrige mennesker i verden.

Men turen dertil har været lang og snørklet. Det fortæller han i den nye episode af ’Fiasko’ med Tommy Ahlers, der samtidigt er første afsnit i den nye sæson. En sæson, der også kommer til at byde på gæster som Mads Brügger, Annika Aakjær og Jonathan Spang.

Efter vandkulturhusets kollaps i Aalborg havde Bjarke Ingels og hans daværende partner ingen penge, og de boede i en 45 km2 lejlighed, som også var deres hovedkvarter. De kæderøg smøger op til deadlines og levede af pasta med pesto.

Efter de gik hver til sit, startede Bjarke Ingels BIG. I den periode var det ekstra vigtigt for ham at få bekræftelse fra andre. Men heller ikke her gik de første år helt efter planen.

“I 2007 deltog vi i 27 konkurrencer, og vi tabte hver evig eneste af dem,” fortæller Bjarke Ingels.

Hør hele episoden her, eller hvor du ellers finder dine podcasts.


Vært: Tommy Ahlers

Producere: Emilie Westh Wold & Andreas Saxild


Musik: Leo Peter Larsen

Redaktør: Emil Norsker


Du har netop læst en artikel fra Heartbeats.dk ❤️

Footer graphics