Andreas Mogensen

Astronaut Andreas Mogensen: “Vi plejer at sige ‘failure is not an option’, men i virkeligheden lurer katastrofen altid”

Eller vælg, hvor du vil lytte
Foto: Anders Dall

Astronaut Andreas Mogensen: “Vi plejer at sige ‘failure is not an option’, men i virkeligheden lurer katastrofen altid”

Eller vælg, hvor du vil lytte

Andreas Mogensen blev i 2015 den første dansker i rummet. Nu er han gæst i Tommy Ahlers podcast ‘Fiasko’, hvor han fortæller om den kringlede vej ud i det store rum.

Samfund En del af serien:

Fiasko

Tommy Ahlers forsøger at gøre op med “perfekthedskulturen” - det tilsyneladende perfekte liv med insta-venlig morgenmad, fede jobs, evig skønhed og masser af succes. Men bagved hver succes gemmer sig en historie om usikkerhed, fejl og hårdt arbejde. Det er de historier, vi dykker ned i i podcastserien 'Fiasko', hvor Tommy Ahlers får besøg af en række interessante gæster, som trods deres status i samfundet også har oplevet fiaskoer på egen krop.

Andreas Mogensen blev i 2015 den første dansker i rummet. Det var samtidig kulminationen på en livslang ambition om at nå netop dertil. Det har dog ikke været en ambition, som har været let at indfri. Med afvisning fra DTU, der erklærede Andreas underlegen, søgte han til London for at blive ingeniør og senere til Texas for at tage en Ph.d.-grad i rumfart.

Nu gæster han Tommy Ahlers i ‘Fiasko’ for at fortælle om sin vej til at blive astronaut, og om følelsen af at være spændt fast til kæmpestore raketter fyldt med raketbrændstof, hvor fejlmarginen er større end man skulle tro.

Footer graphics