‘Fiasko’ med Anna Ingrisch: “Min hjerne var grød, og jeg var for fraværende”

Eller vælg, hvor du vil lytte
Foto: Rita Kuhlmann

‘Fiasko’ med Anna Ingrisch: “Min hjerne var grød, og jeg var for fraværende”

Eller vælg, hvor du vil lytte

Tommy Ahlers har besøg af ‘Genstart’-vært Anna Ingrisch til en samtale om at skulle præstere på arbejde efter kun fem måneders barsel og om at have nok ro i maven til at turde stille de kritiske spørgsmål i ubehagelige situationer.

Kultur En del af serien:

Fiasko

Tommy Ahlers forsøger at gøre op med “perfekthedskulturen” - det tilsyneladende perfekte liv med insta-venlig morgenmad, fede jobs, evig skønhed og masser af succes. Men bagved hver succes gemmer sig en historie om usikkerhed, fejl og hårdt arbejde. Det er de historier, vi dykker ned i i podcastserien 'Fiasko', hvor Tommy Ahlers får besøg af en række interessante gæster, som trods deres status i samfundet også har oplevet fiaskoer på egen krop.

Anna Ingrisch har altid sat barren højt for sig selv. At arbejde hårdt og altid være flittig har været nogle skarpt optrukne idealer, som hun bevidst har bygget sin identitet efter. 

I en alder af kun 33 år har Anna Ingrisch formået at slå sit navn godt og grundigt fast i mediebranchen som vært på blandt andet P1 Debat, Radio24syv, TV2 News og senest på Danmarks mest lyttede nyhedspodcast, ‘Genstart’, hvor hun har styret interviewets gang siden 2021.

Trods succesen mener Anna Ingrisch dog stadigvæk, at hendes karriere har været brolagt med fiaskoer. Men der er især én periode, som har sat dybere spor end de andre.

Tvivlede på egne evner

Da Anna Ingrisch i 2017 kom tilbage på sit daværende job som morgenvært på Radio24syv efter kun fem måneders barsel med tvillinger, kunne hun mærke, at det klare blik hun havde haft på sig selv og sin selvforståelse langsomt begyndte at smuldre.

“Min hjerne var grød. Jeg arbejdede for lidt, jeg arbejdede for dårligt, og jeg var for fraværende,” fortæller Anna Ingrisch. 

Hun står op kl.4 om morgenen for at amme, tager på arbejde for at optage live-radio fra kl.6, går til redaktionsmøder og skal samtidig komme på originale ideer – som desværre ikke kommer til hende.

“Jeg har prøvet i mit liv at underperforme. Men det, der skete i den periode var, at det ramte noget meget grundlæggende ved min identitet.”

En sund, omend banal erkendelse

Set i bagklogskabens lys kan Anna Ingrisch godt se, at den arbejdsbyrde, hun påtog sig, både privat og professionelt dengang, var en bedrift. En erkendelse, som gav hende styrken til ikke at bryde helt sammen.

“Du bliver nødt til at rumme, at du nogle gange i livet ikke kan det samme, som du kan andre tidspunkter i livet. Det har været en sund, omend noget banal erkendelse for mig,“ forklarer Anna Ingrisch.

Lyt til dette afsnit af ‘Fiasko’, og hør også hvilken uheldig sms Anna Ingrisch engang kom til at sende til Morten Messerschmidt.

Vært: Tommy Ahlers

Producer: Simone Nystrup-Larsen

Musik: Leo Peter Larsen

Redaktør: Emil Norsker

Footer graphics