Anders Fogh Rasmussen

‘Fiasko’ med Anders Fogh Rasmussen’: “Under Muhammedkrisen var det vigtigste for mig at stå vagt om ytringsfriheden”

Eller vælg, hvor du vil lytte
Anders Fogh Rasmussen Foto: Rita Kuhlmann

‘Fiasko’ med Anders Fogh Rasmussen’: “Under Muhammedkrisen var det vigtigste for mig at stå vagt om ytringsfriheden”

Eller vælg, hvor du vil lytte

I dette afsnit af ‘Fiasko’ har vært Tommy Ahlers besøg af tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen for at tale om de nervepirrende måneder under Muhammedkrisen.

Samfund En del af serien:

Fiasko

Tommy Ahlers forsøger at gøre op med “perfekthedskulturen” - det tilsyneladende perfekte liv med insta-venlig morgenmad, fede jobs, evig skønhed og masser af succes. Men bagved hver succes gemmer sig en historie om usikkerhed, fejl og hårdt arbejde. Det er de historier, vi dykker ned i i podcastserien 'Fiasko', hvor Tommy Ahlers får besøg af en række interessante gæster, som trods deres status i samfundet også har oplevet fiaskoer på egen krop.

I efteråret 2005 bragte Jyllands-Posten 12 tegninger af profeten Muhammed som illustrationer til en artikel, der satte fokus på selvcensur og ytringsfrihed i forhold til at ytre sig kritisk om Islam. Offentliggørelsen af tegningerne ledte til en af de største udenrigspolitiske kriser, som Danmark har stået i siden Anden Verdenskrig. En krise der førte til afbrændinger af Dannebrog under demonstrationer i flere arabiske lande, afbrænding af danske ambassader i Syrien og Beirut samt afbrænding af en dukke, der skulle ligne daværende statsminister Anders Fogh Rasmussen (V).

Anders Fogh fortæller i dette afsnit af podcasten ‘Fiasko’ om, hvordan situationen dengang spandt ud af kontrol i en situation, hvor regeringen gentagende gange fastholdt Jyllands-Postens ret til at trykke tegningerne.

I podcasten kan du også høre Fogh fortælle om karikaturen af ham selv, som en person der gerne vil være i kontrol, og i hvor høj grad den har afsæt i virkeligheden.

Find mere om
Footer graphics