Annika Aakjær

For Annika Aakjær blev succesen overvældende: “Du har været sulten i 10 år, og pludselig står der en masse kager foran dig”

Eller vælg, hvor du vil lytte
Foto: Rita Kuhlmann

For Annika Aakjær blev succesen overvældende: “Du har været sulten i 10 år, og pludselig står der en masse kager foran dig”

Eller vælg, hvor du vil lytte

Tommy Ahlers har i denne episode af ‘Fiasko’ besøg af Annika Aakjær, der ikke holdt ferie i tre år, mens hendes blodtryk buldrede derudaf. Hvordan det er at navigere i succesen, når den føles som et tog, der bare kører derudaf, kan du høre om her.

Kultur En del af serien:

Fiasko

Tommy Ahlers forsøger at gøre op med “perfekthedskulturen” - det tilsyneladende perfekte liv med insta-venlig morgenmad, fede jobs, evig skønhed og masser af succes. Men bagved hver succes gemmer sig en historie om usikkerhed, fejl og hårdt arbejde. Det er de historier, vi dykker ned i i podcastserien 'Fiasko', hvor Tommy Ahlers får besøg af en række interessante gæster, som trods deres status i samfundet også har oplevet fiaskoer på egen krop.

Da succesen tog fart for Annika Aakjær i 2018, kom tilbuddene væltende.

“Jeg har ikke holdt en pause i tre år. For når man får en succes, er det et tog, man skal stige på. Man kan godt blive fyret, men du kan ikke selv sige op.”

Succesen blev overvældende og skabte en masse nye dilemmaer.

“Du har været sulten i 10 år, og pludselig står der en masse kager foran dig, men du kan ikke æde det hele. Så skal du mærke efter, hvordan du håndterer det.”

Et for højt blodtryk tvang hende til pause, hvilket betød, at hun sygemeldte sig i september i år. 

“Min krop var fuldstændig udbrændt, fordi jeg har måske gået rundt med 50 procent for højt blodtryk i to år,” forklarer hun.

“Det, der gav mig en udbrændthed, var beslutningstræthed. Det er ikke at spille koncerter, og det er ikke at lave musik. For det kan godt afstresse mig. Det tvinger jeg mig selv i balance til for at kunne gøre,” fortæller Annika Aakjær.

Annika Aakjær har levet af sin musik i 12 år, men det var først i 2018, hendes store gennembrud begyndte. Det skete i takt med, at hun otte søndage i træk var på skærmen i bedste sendetid, hvor hun fortolkede sine kollegers musiknumre i TV2-programmet ‘Toppen af poppen’.

“Jeg var blevet stopfodret ned i folks hals, som om de var foie gras-gæs. Søndag efter søndag. Og så lige pludselig så var man på folks radar, og så solgte man sindssygt mange billetter,” fortæller Annika Aakjær.

Året efter blev gennembruddet cementeret ved hendes optræden til Zulu Comedy Galla, hvor hun høstede prisuddelingens første stående bifald nogensinde.

Men for Annika Aakjær har succesen også medført en ambivalent personlig krise. Hun fortæller i podcasten om den positive livskrise, der er opstået, blandt andet fordi hun oplever at have blandede følelser omkring den store, pludselige interesse i hendes musik.

“Før jeg kunne nyde det, så skulle jeg føle min egen provokation over, “hvorfor har I ikke været nysgerrige før? Hvorfor skulle der otte søndage i fucking fjernsynet til, før I havde en nysgerrighed på noget musik, I ikke kender i forvejen? Jeg laver ikke noget andet, end jeg altid har gjort, og det var det samme med Comedy Galla”, siger Annika Aakjær. 

“Der var et eller andet, som provokerede mig ved, at de lige pludselig dukkede op mange mennesker. Og det var ret problematisk,” forklarer hun, mens hun griner. Annika Aakjær tænkte, det var meningen, at succesen skulle opleves som fantastisk, men sådan har det ikke været hele vejen igennem, det har også været svært.

“Det var så hårdt for mig, at det var de følelser, der kom, fordi det havde jeg måske ikke forventet.”


Vært: Tommy Ahlers

Producer: Emilie Westh Wold

Musik: Leo Peter Larsen

Redaktør: Emil Norsker


Du har netop læst en artikel fra Heartbeats.dk ❤️

Footer graphics