Bent Fabricius-Bjerre gav Mads Brügger et afgørende råd, da Radio24syv var en fiasko: “Vi fik kritik hele tiden, og alle hadede vores programmer”

Eller vælg, hvor du vil lytte
Foto: Rita Kuhlmann

Bent Fabricius-Bjerre gav Mads Brügger et afgørende råd, da Radio24syv var en fiasko: “Vi fik kritik hele tiden, og alle hadede vores programmer”

Eller vælg, hvor du vil lytte

I denne episode af ‘Fiasko’ præsenterer Mads Brügger en buffet af fiaskoer for Tommy Ahlers. I podcasten fortæller han også om at være dårlig til at holde fri, og hvordan det føltes, da Radio24syv lukkede.

Kultur En del af serien:

Fiasko

Tommy Ahlers forsøger at gøre op med “perfekthedskulturen” - det tilsyneladende perfekte liv med insta-venlig morgenmad, fede jobs, evig skønhed og masser af succes. Men bagved hver succes gemmer sig en historie om usikkerhed, fejl og hårdt arbejde. Det er de historier, vi dykker ned i i podcastserien 'Fiasko', hvor Tommy Ahlers får besøg af en række interessante gæster, som trods deres status i samfundet også har oplevet fiaskoer på egen krop.

De første år af Radio24syvs levetid er ikke det, de fleste husker radioen for. Selv husker Mads Brügger de første fem år som programchef som ensomt.

Især en oplevelse, hvor han og Mikael Bertelsen møder komponisten Bent Fabricius-Bjerre til en filmpremiere i Imperial, husker han tydeligt: 

“Vi har nok set rimelig slukørede ud. Han spørger, hvorfor vi hænger sådan med mulen (…). Og vi siger, ‘jamen, det er hårdt og svært med 24Syv, Bent’, og ‘vi får kritik hele tiden, og alle hader vores programmer.’ Og så sagde han bare ‘Det skal I tage helt roligt. Det tager altid fem år’.”

Hverken Mikael Bertelsen eller Mads Brügger forstod, hvad Bent Fabricius-Bjerre mente med sit råd. Først længe efter gav det mening.

“Han havde ret. Det tog næsten præcis fem år, så vendte vinden henover en sommer lige pludselig, og fra da af var stemningen markant anderledes omkring 24syv. Så der er en eller anden naturlov, som Bent Fabrique var tunet ind på omkring det med de fem år,” fortæller Mads Brügger.  

En buffet af fiaskoer

Mads Brügger har prøvet lidt af hvert gennem sin journalistiske karriere. Derfor præsenterer han “en buffet af fiasko”, som indebærer alt fra at være undercover som klovn på en klovnefestival, til da han sagde sin faste stilling op på DR for at være med til at starte Dagbladet Dagen, der gik konkurs med et brag efter kun 41 dage på gaden.

“Jeg har også ting på samvittigheden, som hører under kategorien, ‘det var noget lort’. Men der er definitionen på professionel jo, at man kan tåle at få at vide, at man har lavet noget lort. Og så komme videre,” siger Mads Brügger.  

At komme videre lægger ikke fjernt fra Mads Brügger. Selv har han det bedst, når han har gang i 1000 ting på én gang. Hans seneste projekt er Mediehuset Friheden, hvor han er administrerende direktør og ansvarshavende chefredaktør.

“Jeg er meget dårlig til at holde fri. Alt over en uge så begynder jeg at stille nogle meget grundlæggende spørgsmål om, hvem jeg er, og hvad jeg laver på denne planet. Det ender med en enorm utilpashed,” siger Mads Brügger.  


Vært: Tommy Ahlers

Producer: Emilie Westh Wold

Musik: Leo Peter Larsen

Redaktør: Emil Norsker


Du har netop læst en artikel fra Heartbeats.dk ❤️

Footer graphics