Ditte Giese Morten Elsøe

Ditte Gieses tykhedspodcast: Hvorfor bliver så mange overvægtige i dag? Og hvordan stopper vi epidemien?

Eller vælg, hvor du vil lytte
Ditte Giese og Morten Elsøe Foto: Oliver Botfeldt

Ditte Gieses tykhedspodcast: Hvorfor bliver så mange overvægtige i dag? Og hvordan stopper vi epidemien?

Eller vælg, hvor du vil lytte

Fedmeforsker Berit L. Heitmann og sundhedsdebattør Morten Elsøe er gæster i denne podcast, der kigger på, hvad vi stiller op med, at så mange i dag er overvægtige.

Sponsoreret En del af serien:

Ditte Giese er blevet for tyk

Hvorfor det er så svært at tabe sig, og hvordan man bliver ved med at være et festligt, kærligt og herligt menneske samtidig med, at man tager ansvar for sin krop? Ditte Giese har ingen tabuer, kun sin vægt og krop. I denne podcast undersøger hun, hvordan hendes krop kan blive stærkere, sundere og måske endda slankere, uden at livslyst og godt humør forsvinder.

I disse år taler man meget om en fedmeepidemi. At flere og flere bliver overvægtige, hvilket ikke kun har konsekvenser for den enkelte, men også for sundhedsvæsnet. For fedme kan give alvorlige sygdomme som kræft, diabetes, psykiske problemer, depression, fertilitetsproblemer og også et sværere forløb med COVID-19. For slet ikke at tale om udskamning og marginalisering.

Så hvad stiller vi op med, at mere end halvdelen af danskerne i dag er overvægtige, og mere end 800.000 har et BMI over 30 – hvilket betyder, at de er svært overvægtige?

Det kigger denne podcastrække på, som er sponsoreret af Novo Nordisk. Første sæson af ‘Ditte Giese er blevet for tyk’ var samtaler med folk med vægtproblemer, mens disse fire episoder bliver samtaler med professionelle, læger, debattører og andre der har at gøre med folk, der bøvler med deres vægt.

berit heitmann
Berit Lilienthal Heitmann, professor og fedmeforsker på Bispebjerg og Frederiksberg hospital

Her i første episode er gæsterne Morten Elsøe, der er cand-scient i molekylær ernæring og fødevareteknologi, sundhedsdebattør og forfatter og desuden arbejder med klienter med vægtproblemer. Vores anden gæst er Berit Lilienthal Heitmann, professor og fedmeforsker på Bispebjerg og Frederiksberg hospital, hvor hun blandt andet forsker i, hvorfor det er så svært både at opnå, men især at vedligeholde et vægttab.

Denne podcast er et særafsnit af ‘Ditte Giese er blevet for tyk’, som er sponsoreret af Novo Nordisk. Dette er første samtale ud af fire i programrækken (1:4).

Find mere om
Footer graphics