Ditte Giese Rasmus Langhoff

Tykhedspodcasten: Skal vi forbyde buffet? Downsize slikposerne? Eller lade folk være tykke i fred?

Eller vælg, hvor du vil lytte
Susanne Tøttenborg, Ditte Giese & Rasmus Horn Langhoff Foto: Rita Kuhlmann

Tykhedspodcasten: Skal vi forbyde buffet? Downsize slikposerne? Eller lade folk være tykke i fred?

Eller vælg, hvor du vil lytte

Man bliver ret upopulær, når man siger højt, at man kan blive alvorligt syg af at veje for meget. Så skal staten tie stille og lade folk passe deres helbred selv? Sundhedsordfører Rasmus Langhoff (S) og Susanne Tøttenborg fra Kræftens Bekæmpelse er i studiet.

Sponsoreret En del af serien:

Ditte Giese er blevet for tyk

Hvorfor det er så svært at tabe sig, og hvordan man bliver ved med at være et festligt, kærligt og herligt menneske samtidig med, at man tager ansvar for sin krop? Ditte Giese har ingen tabuer, kun sin vægt og krop. I denne podcast undersøger hun, hvordan hendes krop kan blive stærkere, sundere og måske endda slankere, uden at livslyst og godt humør forsvinder.

Vi er nået til sidste afsnit i denne programmerække, hvor vi samler op på vores viden om overvægt og taler om statens strategi og folkesundheden fremover. I studiet er gæsterne Rasmus Horn Langhoff, sundhedsordfører for Socialdemokratiet, og Susanne Tøttenborg, seniorkonsulent i Kræftens Bekæmpelse, som er projektleder på ’Ja tak, lidt mindre’-initiativet.

Kodeordet er downsizing i stedet for supersizing. Vi skal simpelthen spise mindre portioner. Der er faktisk ingen grund til at sælge 2-liters sodavand, og måske skal vi tilbage til slikposer i en fornuftig størrelse igen?

Samtalen kommer også ind på, hvorfor der ikke er nogen offentlig hjælp til landets overvægtige. Hvordan det mon er at blive opsøgt af en fra kommunen, der fortæller dig, at du er tyk. Og hvad det betyder, at portionerne og tilgængeligheden af alt det usunde bare vokser? Vi skal også høre om sammenhængen mellem den stigende overvægt og cancer, og om vi skal gøre noget for at stoppe udviklingen eller ej.

Denne podcast er et særafsnit af ‘Ditte Giese er blevet for tyk’, som er sponsoreret af Novo Nordisk. Dette er fjerde og sidste samtale i programrækken (4:4).

Find mere om
Footer graphics