Ditte Giese og Marie Carsten Pedersen

‘Ditte Giese er blevet for tyk’: Kan man være feminist og vild med kropspositivisme og samtidig være på slankekur?

Eller vælg, hvor du vil lytte
Foto: Anders Dall

‘Ditte Giese er blevet for tyk’: Kan man være feminist og vild med kropspositivisme og samtidig være på slankekur?

Eller vælg, hvor du vil lytte

Dette afsnit handler om feminisme, slankekure, og hvorvidt det er samfundets skyld. Ditte Giese har besøg af kulturjournalist Marie Carsten Pedersen, der vejer sig både morgen og aften og tænker meget på sin vægt.

Livsstil En del af serien:

Ditte Giese er blevet for tyk

Hvorfor det er så svært at tabe sig, og hvordan man bliver ved med at være et festligt, kærligt og herligt menneske samtidig med, at man tager ansvar for sin krop? Ditte Giese har ingen tabuer, kun sin vægt og krop. I denne podcast undersøger hun, hvordan hendes krop kan blive stærkere, sundere og måske endda slankere, uden at livslyst og godt humør forsvinder.

I dette afsnit har Ditte Giese besøg af Marie Carsten Pedersen, der også er journalist og bøvler med vægt. Eller gør hun? Hun er i hvert fald en af de kvinder, der altid er på slankekur. Men meget tyder jo på, at slankekure slet ikke virker. Ditte og Marie snakker om, hvilke kure de har prøvet, hvorfor de mon ikke har virket, og hvorvidt det er særligt feministisk at gå rundt og være utilfreds med sin krop.

Læge Ida Donkin kommer også på besøg og forklarer om sit arbejde med at lukke ned for løgn og latin og mirakelkure, superfoods og unødvendig udrensning.

Footer graphics