‘Ditte Giese er blevet for tyk’ med Chris Pedersen: ”Tynd er det sværeste, man kan være i dag. Vi har jo mad tilgængeligt overalt”

Eller vælg, hvor du vil lytte

‘Ditte Giese er blevet for tyk’ med Chris Pedersen: ”Tynd er det sværeste, man kan være i dag. Vi har jo mad tilgængeligt overalt”

Eller vælg, hvor du vil lytte

Kvinder, især tykke kvinder, er svære at sy tøj til, fordi vi har så forskellige kroppe. Derfor gider modebranchen ikke lave tøj til store kvinder, fortæller modeekspert Chris Pedersen.

Livsstil En del af serien:

Ditte Giese er blevet for tyk

Hvorfor det er så svært at tabe sig, og hvordan man bliver ved med at være et festligt, kærligt og herligt menneske samtidig med, at man tager ansvar for sin krop? Ditte Giese har ingen tabuer, kun sin vægt og krop. I denne podcast undersøger hun, hvordan hendes krop kan blive stærkere, sundere og måske endda slankere, uden at livslyst og godt humør forsvinder.

I denne episode af sundhedspodcasten er modeekspert og kulturjournalist Chris Pedersen på besøg. Han har tilbragt hele sit arbejdsliv i modebranchen, en branche som Ditte Giese hader. Hun får svar på alle sine holdninger om kvindehad, tykke kvinders usynlighed og hvorfor det er finere at lave tøj til en tynd krop end en tyk. “Hvorfor vil de danske butikker ikke have mine penge”, spørger hun under henvisning til, at de fleste kollektioner kun går op til størrelse 42.

Moden taler direkte til ens dårlige selvværd, siger Chris Pedersen. Og derfor er den nem at hade. Det tynde ideal stammer helt tilbage fra 1920’erne, den unge kvinde som træner, går i byen og har Charleston-kjole på og har smidt korsettet. Men i disse år er folk som kropspositivisterne på Instagram, Ashley Graham og Rihanna er ved at revolutionere modebranchen såvel som skønhedsidealet.

Men hvad med de tykke mænd? Hvornår bliver det smart at være en tyk mand?

Footer graphics