‘Ditte Giese er blevet for tyk’: “Brød er de fattiges valium”, og hvordan svære følelser og fed mad hænger sammen

Eller vælg, hvor du vil lytte
Lone Theils og Ditte Giese

‘Ditte Giese er blevet for tyk’: “Brød er de fattiges valium”, og hvordan svære følelser og fed mad hænger sammen

Eller vælg, hvor du vil lytte

I dag handler det om følelser og mad. Om slankekursforstyrrelser. Om ikke at føle sig god nok til kærlighed, så længe man er tyk. Og om at tabe sig ved at være sød ved sig selv.

Livsstil En del af serien:

Ditte Giese er blevet for tyk

Hvorfor det er så svært at tabe sig, og hvordan man bliver ved med at være et festligt, kærligt og herligt menneske samtidig med, at man tager ansvar for sin krop? Ditte Giese har ingen tabuer, kun sin vægt og krop. I denne podcast undersøger hun, hvordan hendes krop kan blive stærkere, sundere og måske endda slankere, uden at livslyst og godt humør forsvinder.

I dette afsnit af sundhedspodcasten har Ditte Giese besøg af to powerdamer med stærke holdninger til vægttab og sundhed. Den ene er krimiforfatter og journalist Lone Theils, der siden januar har tabt sig 22 kilo på egen hånd. Lone Theils har kæmpet med sin vægt hele livet, og meget af det stammer fra hendes barndom og hendes mor.

“Der er så mange og komplekse grund til, at folk bliver overvægtige. Det skal vi starte med at anerkende. Det er mega hårdt at være overvægtig. Man bliver udskammet meget”, fortæller hun.

Den anden gæst er klinisk diætist Inger Bols, der har hjulpet overvægtige med kostplaner og vægttab i over 20 år, men for nylig har indset, at alt hvad hun tidligere har anbefalet sine kunder er forkert. I dag arbejder hun med begreberne ‘vægtneutral sundhed’ og ‘intuitiv spisning’.

Footer graphics