lau fribytterdrømme
Foto: Pressefoto

På ferie med Lau I.V. Pedersen fra Fribytterdrømme: “København om sommeren er svær at slå på grund af alle de små vandhuller”

Hvad laver en rockmusiker i sin ferie? Vi fangede forsangeren i Fribytterdrømme Lau I.V. Pedersen fra en tipi på Ærø, hvor menuen står på havkat, Kryds og Tværs og crooner-musik.

Det skal jeg lytte til…

“De seneste par år har jeg lyttet til en fyr, der hedder Richard Hawley, som jeg tænker flere burde kende. Han er sådan en rigtig crooner-type fra midtnullerne. Særligt det album, der hedder ‘Coles Corner’, er helt suverænt med fantastiske strygere og dyb, lækker vokal. Hold kæft, det er fedt altså. Jeg ved ikke, hvad det er, men det lyder bare helt rigtigt og har ramt mig, selvom det genremæssigt ligger lidt væk fra det, jeg normalt lytter til og selv laver.”

Det skal jeg læse…

“Jeg læser overhovedet ikke for tiden. Jeg har købt et Kryds og Tværs-blad, som jeg prøver at lave. Til gengæld prøver jeg selv at skrive otte linjer om dagen. Det er min mantra lige for tiden. Om det godt eller dårligt ved jeg ikke endnu, men jeg skal have kridtet stregerne op til mit næste projekt. Vi har lige afsluttet et pladeprojekt med Fribytterdrømme, og det er altid lidt en mærkelig tid at afslutte noget og starte noget nyt op fra nul. Så ja, litterært set er jeg lidt egocentreret lige nu.”

Det skal jeg se, når det regner …

“‘Rick and Morty’ er der lige kommet en ny sæson af, så det skal jeg se på en eller anden måde. Jeg har ikke de rigtige streaming-kanaler, så det er altid sådan noget tys tys-noget. Men jeg elsker den serie, den er for langt ude jo og har nogle dejligt syrede ideer om, hvordan verden kunne have set ud. At der kan ske, hvad som helst i deres univers, huer mit temperament ret godt. Men hvis det fejler med ‘Rick and Morty’, falder jeg nok i et Youtube-hul med nogle videoer af musik-gear. Jeg elsker at stene over alle mulige kombinationer af guitarpedaler.”

Det skal jeg spise…

“Jeg skal spise så meget fisk som overhovet muligt. Jeg elsker at spise fisk om sommeren, og i det danske sommerland er der altid et røgeri i nærheden. Min kæreste og jeg sætter pris på at finde den lokale havn og købe ind til rugbrødsmaden derhjemme. I dag har vi for eksempel været nede på Marstal Havn i et lille røgeri, der hedder Prinsebroen, og handlet havkat og laks og helleflynder. Så optur!“

Her skal jeg chille/hænge ud…

“Jeg er på Ærø lige nu – på en campingplads med en tipi. Det er helt perfekt. Men ellers skal jeg være på Nørrebro. Jeg glæder mig faktisk til at komme tilbage. København om sommeren er svær at slå, synes jeg – på grund af alle de små vandhuller rundt omkring. Jeg kommer nok til at sidde på Friheden og drikke en øl, mens folk skater og unge mennesker fyrer den af. Jeg skal nok også ned på Liquid og have nogle store drinks i plastic glas. Senere skal jeg til Portugal og spise meget mere fisk og skaldyr.“


Du har netop læst en artikel fra Heartbeats.dk ❤️

Find mere om
Footer graphics