Shatter Hands

Resident dj og producer Shatter Hands anbefaler: 3 upcoming Roskilde-koncerter

Vi har bedt Shatter Hands om at sætte spot på 3 upcoming artister fra årets program på Roskilde Festival. Her fungerer han i år som resident dj på Countdown-scenen d. 1. juli.

Johan F. Klinkvort alias Shatter Hands er en dansk dj og producer, og en central figur på den danske beatscene igennem de seneste 10 år. I år fungerer han som resident dj på Countdown-scenen på Roskilde Festival mandag d. 1. juli. Johan F. Klinkvort begyndte selv at producere musik, da han i 2007 fik sin mors aflagte iMac, og kort efter kastede sig over at producere hip hop.

Jeg begyndte at samle på plader, fordi jeg vidste at det musik, jeg gik og lyttede til, var samplet fra plader. Så allerede der begyndte jeg at finde plader med henblik på at bruge dem kreativt.

Johan F. Klinkvort er selv lidt overrasket over at han blev booket som dj på årets Roskilde Festival, og ikke som producer. Om det siger han:

“Jeg har faktisk primært gjort mig som musiker i den seneste tid, og er derfør en kende overrasket over, at jeg bliver booket som resident dj. Jeg skal spille imellem en masse techno acts, selvom min egen stil er andetsteds, men jeg tager det helt klart som en udfordring. Jeg tænker også, det er et bevidst valg fra Roskilde Festivals side for at skabe en alsidig lydside den dag. Jeg er dog ikke urutineret som dj, og sætter stor pris på, at Roskilde Festival har booket mig ind som resident dj. Jeg ville gerne have spillet mit eget musik, men det får jeg jo også rig mulighed for i løbet af mine dj-slots. Jeg havde selv en streak på 10 år i træk med Roskilde Festival pånær 2015 hvor jeg var ude og sejle. Så jeg har nok været der 13-14 gange, men i år er selvfølgelig noget helt andet for mig personligt.“

Shatter Hands har udgivet ep’en ‘No Hands’, som du kan lytte til her.


Hvem vil du anbefale af upcoming artister på dette års festival?

“Jeg bliver nødt til at slå et slag for NatKat. Jeg synes Aske The Floppycat laver nogle virkelig nice beats. Jeg har som sådan ikke fulgt NatKat fra starten, men jeg hoppede på Askes ting meget tidligt. Jeg har fandme hørt hans ting i mange år efterhånden. Jeg er ret fascineret af, at han kan bruge den SP-sampler og at han gør det så grundigt. Det gamle gear, han spiller og producerer på, giver ham en speciel sonisk klang, som også går i spænd med min personlig musiksmag og produktionsstil. Dem skal jeg helt klart se, og Frej Levin, deres forsanger, har virkelig publikumstække. Derudover har han både charmen og jargonen.”

NatKat skal spille på Countdown tirsdag d. 2. juli kl. 18.30 på Countdown


“Jeg skal se Hoy La. Det er en meget spændende triphop-vibe, hun har gang i, hvor jeg kan se klare referencer til bands som Portishead og Massive Attack, men også i et mix med andre genrer. Ligesom i Portishead og andre bands fra den genre, er der masser af rockede elementer i hendes musik, som indeholder en del guitar. Hendes soniske univers emmer af en Lo-fi fornemmelse. Den måde hendes musik er mixet, fejrer nogle andre soniske æstetikker end den gængse musik gør, hvilket jeg synes er fedt. “

Hoy La spiller mandag d. 1. juli kl 21.30 på Rising


“Min sidste anbefaling fra opvarmningsprogrammet går til Zaar! Jeg skal helt sikkert se Zaar, som blandt andre har Jonathan Ludvigsen fra Athletic Progression med i konstellationen. Jeg kender desværre ikke navnene på de andre, men jeg glæder mig især til at se ham spille i en anden kontekst end Athletic Progression. De er vidst nok Århus-baserede. De har vokal, syntheseizers, sequencers og så Jonathan Ludvigsen på trommer. Det glæder jeg mig helt vildt til at se! De har allerede spillet på festivaler på Færørerne, i New York og Iceland Airwaves. Det tyder godt og der skal lyde en kæmpe anbefaling herfra!”

Zaar spiller på Rising søndag d. 30. juni kl. 17.00


Hvem skal du se, når den “rigtige festivalplads” åbner?

“Jeg skal virkelig se Khruanbin! Men dem har jeg set før, så det bliver forhåbentligt bare et glædeligt gensyn. Og så tænker jeg, at jeg skal se Bob Dylan, ikke fordi jeg er die-hard fan, men han kan måske være død næste gang. Så ham skal jeg helt klart se. Der er en masse store navne, jeg super gerne vil se, bare for at se dem. Her tænker jeg især på Rosalia og nok mest Cardi B. Ud fra det synespunkt er det nok Cardi B, jeg glæder mig mest til, men jeg vil stadig anbefale alle, hvis de ikke kender bandet, at tage hen og se Khruangbin.”

Kom i festivalstemning, ved at lytte til Khruangbins afslappende surfer-musik lige her:

“Jeg synes, at årets program på Roskilde Festival er dejligt og meget alsidigt. De er generelt gode til at booke ting som jeg, og måske folk generelt, ikke kender så godt. Jeg kan virkelig godt lide det med bare at vade forbi en koncert og blive draget ind til den. På den måde har jeg opdaget mange fede bands på Roskilde.” 

Footer graphics