Morgenbeats: En ham som hedder løve, og en hun som bebuder forårets komme

Kan du mærke det? Foråret er på vej. Eller er det allerede Peter Sommer?

1. WTF!?

Nike Vaporfly Next %
Gode ben i gode sko.

Vi kan lige så godt sige det, som det er, selvom det måske vil skuffe dig, kære læser, men Heartbeats kommer nok desværre alligevel ikke til at stille op på marathondistancen til OL i Tokyo til sommer. Sorry. Som vi tidligere har skrevet om, har Nike som bekendt gjordt sit til at gøre dødelige typer som eksempelvis midaldrende journalister til en slags overmennsker, men det skal der åbenbart sættes en stopper for nu, da organisationen World Athletics i følge London Times og The Guardian vil forbyde de hurtige sko. Og så bliver det altså uden os, skulle vi lige hilse og sige.

Rent blærerøveri det dér.

2. Endelig blev det Sommer

PeterSommer
Foto: Rita Kuhlmann

Så blev det ugen, hvor Peter Sommer udgiver sit overraskelsesalbum, ‘Stærk Strøm Hen Over Ujævn Bund’, og hvis man skal tro de anmeldelser, der allerede er dukket op, er der gode sager i vente fra Skanderborg. Heartbeats’ Thomas Balslev har selvfølgelig også mødt den elskelige troubadour og har siden været en smule ved siden af sig selv. Kærlighed hedder den slags vist. Interviewet kan læses senere i dag.

3. Mere lys!

Farver og striber på Louisiana.

Der findes næppe noget bedre end at tage på Louisiana en smuk vinterdag – eller en hvilken som helst dag faktisk – og nyde hvordan arkitektur, lys og landskab smelter sammen til et billede af harmoni. Årets første udstilling på museet handler også om lys, for det er den belgiske kunstner – landets førende siges det – Ann Veronica Janssen, der åbner sæsonen med sin ‘Hot Pink Turquoise’ på museets sydfløj. Janssen interesserer sig for fysik, væske og optiske fænomener, og i videoerne her kan man se hende diskutere disse fænomener med to danske fysikere. I øvrigt var ordene, ‘mere lys!’, efter sigende den tyske digter, Goethes allersidste ord, men det er en helt anden historie.

4. Abba og laserlys

Er Jean-Michel Jarre vendt tilbage?

Der var engang, hvor åbningen af Tivoli var noget man hvert år så frem til som Melodi Grand Prix eller endnu en genudsendelse af ‘Matador’, men siden er verden som bekendt blevet en 7-eleven fuld af bling-bling dynamolygte, og menneskeheden (ja, dig!) en flok evigt sultne underholdningszombier altid på vej mod næste fix, og så er det klart at selv den gode gamle have også må i omdrejninger 24-7-365. Det er noget med noget skøjtebane og noget ‘Mamma Mia’ og noget laserlys, og der skal nok være nogen, der synes det er spændende.

5. Noget om uddannelse

Revolver, Østre Gasværk og Teater Republique (hvorfor der skal tre teatre om én forestilling er vi ikke helt klar over) har lige haft premiere på endnu en teaterversion af en populær film (af Lone Scherfig), som selvfølgelig var en filmversion af en populær bog (af Nick Hornby) som handlede om at være ung i 60’ernes England – og som i det hele taget handler om at blive voksen. Vi glæder os.

6. Ham hedder løve

Bo Rune Madsen var engang en del af bandet Mew, indtil han i 2015 valgte at forlade det. Siden har Bo både stået i spidsen for bandet Turbolens sideløbende med en karriere som billedkunstner under aliaset ‘Ham Hedder Løve’. På fredag åbner Galleri Benoni en ny udstilling med Bos malerier og tegninger med den mundrette titel ‘Bule Boy Ammer Verden’. Vi ved ikke, hvad du skal, men vi skal i hvert fald derned, men hvis du ikke kan nå det, kan du selvfølgelig også bare nøjes med en af Turbulens’ bedste sange.

Footer graphics