nytår
Foto: Michael Fenton/Unsplash

Nytårskavalkaden 2021: Mere udearbejde, flere forelskelser og totalt stop for dårlige spin-off-formater med Kirsten Birgit

Lorteåret 2020 var i den grad fuld, men nægtede at gå hjem. Hvert nytår skriver kulturjournalist Ditte Giese en årskavalkade for det, der kommer, og det der slutter og ikke mindst det, der forhåbentligt vender tilbage.

Ting som vi skal have meget mindre af i 2021:

Folk der lever fornæret og sparsommeligt for at kunne gå på pension som 40-årige. Preppers og anti-vaxx’ere. Folk der SMS’er for rødt på cykelstien. Minkproblemer. Ensretning. DDR-agtige beskeder fra myndighederne. Mænd der kalder voksne kvinder for piger. Kvinder der kalder voksne kvinder for piger. Webshops der tilmelder en til deres nyhedsbrev, selvom man specifikt beder dem om det modsatte. Notifikationer af alle slags. Cancer. Folk med Soundboks der deler deres lortemusik. Dårlige spin-off-formater med Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm. Algoritmer, som tvinger politikere til at akkompagnere deres budskaber med selfies. Pludseligt øre-slikkeri uden samtykke. Tik-Tok. Fællessang. Hospitaler som sparer på fødeafdelingen. Farven greige.

Ting som vi skal have meget mere af i 2021:

Forelskelser. Generøse helkrops-kram – underliv mod underliv. Lommer i kvindetøj. Megan Thee Stallion. God, fed håndcreme. Avantgardekunstnere på mainstream-tv. Mænd på barselsorlov. #MeToo-oprydning. Hjælpepakker. Havremælk i cortado. Landmænd med færre, men økologiske dyr. Babyer og kæledyr. Skakgenier. Skak generelt. Folkesundhed og håndhygiejne. Ostehandlere. Folk der går i shorts om vinteren. Lange, intime samtaler fulde af hvin i natten. Et afdæmpet forhold til det at rejse. Udearbejde. Jonatan Spang. Premiumvarer i Lidl. At det er okay at gå ud i offentligheden i joggingtøj. At det er cool at kunne strikke. Veste. Dronning Margrethes impulsive taler til folket. Emma Sehested Høeg. Tie-dye. Simon Jul.

Ting som vender stærkt tilbage i 2021:

At ryste overbærende på hovedet over unge mennesker på vej i byen, mens man selv er på vej hjem. Et normalt menneske i det hvide hus. Berøring. Julefrokoster. Sne. Et DR der ikke er bange. Langskaftede cowboystøvler med mønster og det hele. Farven brun. ‘Gift Ved Første Blik’ (bebe!). Farven lilla. Live-møder mellem mennesker. Raske og rørige bedsteforældre. Samfundssind uden formaning. At gå til en skrædder. At køre i taxa. Litteratur som protestform. Hurtige, svalende sommerregnbyger. Det nye Euroman og det nye Alt For Damerne. Jokeren. Nordjylland – uden mink og med MASSER af dialekt. Vores bekymring for, hvad Iran kan finde på. Ordet ‘heksejagt’. At dele andre menneskers rosende ord om én selv på SoMe. Peter Asschenfeldt.

Læs de sidste to års nytårskavalkader her:

Du har netop læst en artikel fra Heartbeats.dk ❤️

Footer graphics