Stagebox Refshaleøen
Københavns nye spillested ligger på en plads, som Copenhell-folket kender godt. PR-foto

København får et nyt spillested: “Vi har nørdet så meget med lyden, at summen fra fadølsanlægget er fjernet”

Til november åbner spillestedet STAGEBOX på Refshaleøen. Stedet henvender sig til københavnere med fokus på virkelig god lyd.

I B&W’s historiske panelværksted på Refshalevej 189 åbner der til november et helt nyt spillested. Med plads til 2.500 stående gæster vil det nye STAGEBOX ramme koncerter mellem Store Vega, der har kapacitet på 1.500 stående, og Royal Arena med en kapacitet på op til 17.000 stående. Altså de mellemstore koncerter.

“Det er et spillested skabt på kærlighed til musik. Vi er fire i ejerkredsen, der alle har årelang erfaring fra musik- og livebranchen, og vi har følt, at der manglede sådan et sted i København i den størrelse, og hvor der 100 procent er kælet for lyden. Et stort spillested, som ikke også er bygget til håndbold og tennis, men bygget til musik fra bunden,” fortæller Daniel Vangsgaard, CEO og venuemanager.

Spillesteder tager navn efter en stagebox, der er et stykke teknisk musikudstyr, som forbinder lydelementer på et spillested eller i et studie, og på spillestedet STAGEBOX er der kælet for landets lydmænd. Der er fløjet lydeksperter ind fra udlandet til at kæle for lyden.

“Alt hvad en lydmand kan finde på at forlange, har vi inkorporeret. Vi har blandt andet smidt fadølsanlægget udenfor bygningen, sådan at de ikke summer inde i bygningen. Så hvor mange spillesteder starter på 69 decibel som baggrundsstøj, er vi helt nede på 20. Det er meget nørdet, men vi synes, at musikelskerne har fortjent sådan et sted, hvor man ikke får tæv med lyden,” siger han og kan også fortælle, at der er lagt sand under scenen.

Stagebox Refshaleøen
PR-foto

Folk, der kommer på Copenhell, vil genkende udendørsområdet ved STAGEBOX, og den berømte ulv skabt af kunstner Victor Ash. Den gamle værftsbygning, der også rummer en 240 meter lang vand-dok, som der med tiden skal holdes udendørs koncerter på vand i, blev i gamle dage brugt til at sætte paneler på skibene. Bygningen har siden været brugt til skating og forskellig kunst, men har stået tom i nogle år.

Indtil videre har STAGEBOX allerede 60 koncertbookninger klar og åbner på et tidpunkt, hvor der er historisk gang i live- og musikbranchen:

“Vi mærker virkelig, at folk er sultne efter live musik. Først Corona og så har de brugt sommeren på bryllupper og konfirmationer, og nu vil de bare ud med vennerne og høre musik. De fleste københavnske spillesteder er totalt bookede et år frem, og generelt tegner 2022 til at blive det største liveår nogensinde i dansk musik. Så det er dejligt, at vi kan hoppe med på den og give folk en unik lydoplevelse i unikke lokaler, som på en eller anden måde er den sidste bastion af det gamle København,” siger Daniel Vangsgaard.

Du kan følge det nye spillested på stagebox.dk, hvor de snart annoncerer deres åbningskoncert.


Du har netop læst en artikel fra Heartbeats.dk ❤️

Footer graphics