Foto: Stuart Winecoff

Northside bevæger sig ud af identitetskrisen med offentliggørelse af de 12 første navne 

I disse dage offentliggør festivalerne navne i flæng. Nu har Northside også offentliggjort deres første navne, og det tegner bedre, end det har gjort de sidste to år.

Northside har de sidste to år fået en del kritik for programmet, der mest har lignet et forsøg på at lave et Northside-program. Det lader dog til, at de har taget kritikken til sig, for blandt de 12 offentliggjorte navne finder man en masse store og populære navne som Massive Attack, Troye Sivan og Kaytranada.

Massive Attack har defineret en helt ny musikgenre i England tilbage i 90’erne. Med en blanding af hip-hop-rytmer og dystre samples regnes de for grundlæggere af trip-hoppen. I 2020 skulle de have spillet på festivalen, men på grund af pandemien blev festivalen aflyst. Nu er den duoen så igen booket som et af hovednavnene. 

I en anden og mere poppet genre finder man australske Troye Sivan, der ud over at være nomineret til to Grammys, har 22 milliarder streams og 10 millioner solgte albums. Han skulle efter sigende være en af de vigtigste popstjerner lige nu, og er dermed oplagt for Northside. 

Der tegner sig et 00’er tema på sommerens festivaler. Mens Tinderbox har annonceret Avril Lavigne og Kaizers Orchestra, annoncerer Northside nu også norske ska-band Kaizers Orchestra og det danske rockband VETO. 

Begge var forholdsvis store i 00’erne, men har siden opereret på lavt blus. Indtil sidste år har Veto ikke givet koncerter i fem år, og Kaizers Orchestra tog en lang pause på ti år, før de igen var tilbage på scenerne i 2022. Det lader dog til, at de har været savnet. I hjemlandet Norge udsolgte de 80.000 billetter på 14 minutter, og herhjemme var begejstringen næsten lige så stor, da Veto igen besluttede sig for at give koncerter. 

Udover Veto er der også store danske navne som Barselona, August Høyen og for nyligt genforenede Ukendt Kunstner på programmet. 

De første navne er:
Amyl & the Sniffers (AUS)
August Høyen (DK) 
Barselona (DK) 
Coi Leray (US)
Kaizers Orchestra (NO)
Kaytranada (CAN) 
Massive Attack (UK) 
Shame (UK) 
Troye Sivan (AUS) 
Ukendt Kunstner (DK) 
VETO (DK)

Find mere om
Footer graphics