Den danske musiker og sanger giver første soloalbum siden 2014.
Foto: Nicolai Bejder

Nikolaj Nørlund udgiver nyt soloalbum: “Det er tossede tider, vi lever i, og det ville da være mærkeligt, hvis det ikke satte sit aftryk på ens kreative udtryk”

Den danske musiker, sanger og sangskriver Nikolaj Nørlund har de seneste par år været en aktiv musikmand – dog uden nyere soloudgivelser. Det ændres nu, hvor han introducerer ‘Hverdag I Paradis’.

Nikolaj Nørlund byder 2021 velkommen med en ny musikalsk udgivelseder udkommer 19. februar. Vi kan ikke blot glæde os til musikerens første soloalbum siden 2014, men også til et indblik i pandemiens indvirkning på hans kunstneriske vision.

Albummets titel ’Hverdag I Paradis’ leder unægtelig lytterens tanker hen på den nuværende samfundskrise – omend med en ironisk distance – og om sit kommende album har Nørlund selv udtalt, at den nuværende situation selvsagt vil give genlyd. 

”Det er klart, at det er tossede tider, vi lever i, og det ville da være mærkeligt, hvis det ikke på en eller anden måde satte sit aftryk på ens kreative udtryk,” siger Nørlund i en pressemeddelelse.  

Men måske har du allerede lagt ører til dele af albummet? 

Fem af de i alt 10 numre er i løbet af det seneste halve år blevet udgivet som singler. Det tæller blandt andre den sfæriske ’Send flere billeder’, der udkom i juli, og oktober-udgivelsen ’Rumskib’ der lader Nørlund bevæge sig i et sci-fi-tekstunivers sammen med musikerkollegaen Oh Land.

Og apropos Oh Land så er albummets tilblivelse sket i tæt samarbejde med pianisten Adi Zukanovic, der privat danner par med den farverige sangerinde. Zukanovic er således en uundværlig skaberkraft i ’Hverdag I Paradis’, og udvider Nikolaj Nørlunds, i forvejen, smukke musikalske ramme.  

Nikolaj Nørlund debuterede som soloartist i 1996 med albummet ‘Navnløs’, der er fortolkninger af Michael Strunges stærke digte, men han kendes måske særligt som frontfigur i indierock-gruppen Rhonda Harris. Nørlund har desuden samarbejdet med den kritikerroste danske digter og forfatter Naja Marie Aidt, og deres seneste album ‘Housewarming’ fra 2019 står som en fortryllende symbiose mellem Aidts lyrik og Nørlunds musik. Men nu har Nørlund endnu engang taget pennen i egen hånd, og hans lyrik og musik kan altså nydes fra 19. februar. Du har netop læst en artikel fra Heartbeats.dk ❤️

Footer graphics