Halloween aflyst
Foto: Colton Sturgeon/Unsplash

Børnenes Halloween er aflyst, så hvad skal I lave, når mørket falder på?

Halloween er aflyst, så hvad skal I lave i aften? Måske skal I høre noget uhyggelig gysermusik og spise spejderhagl. Her er dit soundtrack til en amputeret, indendørs Halloween.

Landets forældre er desperate. Nu har vi pisket en stemning op de senere år omkring en grundig børnefamilie-kulturel-appropriation af den amerikanske højtid Halloween, og så har dumme Mette Frederiksen aflyst. Vi havde ellers lige vænnet os til endnu en sukkerhøj årstid med masser af græskar, fake spindelvæv og selvfølgelig højdepunktet: Slik eller ballade-turen rundt i nabolaget for familiens mindste.

Men Corona er skide ligeglad. Små fedtede børnefingre i skåle, høje bøh-råh af lungernes fulde kraft og samværd på tværs af Corona-bobler går ikke i år. Øv bøv. Men hvad skal vi så lave lørdag aften – til dette års amputerede, indendørs Halloween?

2020 ryger i historiebøgerne som et af de mest skræmmende år i verdenshistorien. Så måske er det tid til at sætte stemningen af 2020 på anlægget?

Spotify har samlet en spilleliste med uhyggelig musik sammen med gyserkomponisten Joseph Bishara, der står bag lydsiden til nogle af de mest scary Hollywoodfilm de senere år som ‘Insidious’, ‘The Conjuring’, ‘Annabelle’, ‘The Prodigy’ og ‘The Curse of La Llorona’.

Ifølge Joseph Bishara kan særlige lyde udløse frygt fra vores underbevidsthed, hvilket skaber et helt nyt niveau af spænding og frygt til filmoplevelsen. Det er da også en klassiker, at hvis en gyser er lidt for uhyggelig, er det en god idé at skrue ned for lyden.

“Musik åbner op for et rum, hvor filmens ideer og energier kan udfolde sig. Uden at vide hvorfor kan en frekvens eller bestemt lyd påvirke bevidstheden,” forklarer Bishara til Spotify.

Hvis du vil skræmme livet af dine børn kun ved hjælp af musik, så ser årets Halloween-gyser-spilleliste fra Joseph Bishara ser sådan ud:

 1. The Shining: Main Title (The Shining) af Wendy Carlos and Rachel Elkind
 2. Suspiria: Witches af Goblin
 3. Rosemary’s Baby: The Coven 2 af Krzysztof Komeda
 4. The Thing: Contamination af Ennio Morricone
 5. Alien: Main Title (Alien) af Jerry Goldsmith
 6. Psycho: The Cellar af Bernard Herrmann
 7. The Amityville Horror: Screams af Lalo Schifrin
 8. Friday the 13th Part 2: Ralph Gets Cursed af Harry Manfredini
 9. Maniac: Mannequin’s Revenge af Jay Chattaway
 10. Halloween: Myer’s House af John Carpenter

  Den fulde liste ligger på Spotify og indeholder også flere af Bisharas egne kompositioner. Streamingtjenesten har også samlet en liste over Danmarks mest tilføjede numre til vores egne Halloween-spilleslister. Den ser sådan ud:
 1. Michael Jackson: Thriller
 2. Ray Parker Jr.: Ghostbusters
 3. The Citizens of Halloween: This is Halloween
 4. Rockwell: Somebody’s Watching Me – Single Version
 5. AC/DC: Highway to Hell
 6. Marilyn Manson: This is Halloween – Pop Version
 7. Rihanna: Disturbia
 8. The Cranberries: Zombie
 9. Eminem & Rihanna: The Monster
 10.  John Carpenter: Halloween Theme – Main Title

Du har netop læst en artikel fra Heartbeats.dk

Find mere om
Footer graphics