Illustration: Shutterstock

Morgenbeats: Når indadvendtheden er blevet en tilstand

Så blev det endelig ugen, hvor verden så småt åbner igen. Hey, vi sagde “så småt!”, så hold lige afstanden kammerat!

1. På en bund af noget blåt

Dengang jeg var ung, hørte vi meget Blue Foundation som på en måde var det tætteste, vi herhjemme kom trip hop- og dubstep-vibes a la Massive Attack, Björk, Air etc. med slæbende rytmer, scratch, midnatssorte melodier og mellow vokal fra Kirstine Stubbe Teglbjærg. 20 år efter Blue Foundations debut, er der solonyt fra netop Kirstine Stubbe Teglbjærg, som har allieret sig med noget så eksotisk som en ungarnsk duo, Belau, som vi dog ikke kender, på nummeret ‘Rapture’.

https://soundcloud.com/kirstine-stubbe-teglbjaerg/rapture-belau-feat-kirstine-stubbe-teglbjaerg/s-9mafC

2. Stil ind på din radio

PR-foto

Og hvis det er gået din opmærksomhed forbi, så er Heartbeats i påsken blevet hele to radiokanaler rigere. Nu er Gespenst og The Lake flyttet ind på Heartbeats Radio, som tilsammen på én samlet kanal udelukkende spiller musik fra hjertet. Altså ingen kommercielle hensyn. Ingen algoritmer. Ingen leflen. Hør den her.

3. Sindets strækmærker

Ottessa Moshfegh
Forfatter Ottessa Moshfegh. Foto: Dru Donovan

Jeg tror personligt, at det er lettere at komme igennem en krise som denne, hvis man er læser. Altså ikke Eb.dk, Pol.dk, CNN.com, BBC.com og hvad de ellers hedder, men læser rigtig litteratur. Selv har jeg fortærret Franz Kafkas dagbøger i tre bind, Jonathan Safran Foers bog om klimakrisen, ‘Vi er vejret’, Chris Kraus’ ‘Summer of Hate’ og Tove Ditlevsens breve, og nu venter jeg spændt på at få fat i Ottessa Moshfegha ‘Mit år med ro og hvile’, som Rosinante omsider har udgivet på dansk, og som jeg har glædet mig til, siden Signe Amtoft skrev om hende her på Heartbeats i december.

4. Pandaporno

Mens alle dem, der gerne vil knalde, ikke må, og alle dem, der gerne må, ikke gider, er der godt nyt for dem, som ser så nuttede ud, at man faktisk slet ikke troede, at de kunne finde ud af den slags. I Københavns Zoo melder de om, at der meget let kunne komme noget godt gammeldags ind-ud-ind-ud inden længe, og i Hong Kong Zoo har der allerede været lidt hanky panky mellem de to bamser. Lad det tjene som inspiration til alle.

5. Bedre ting vil komme

Vidunderlige Pamela Adlon med sine tre krævende døtre og endnu mere krævende mor.

Der er to slags samtaler, jeg afskyer mere end herpes i disse dage: COVID-19-relaterede emner (som også inkluderer Mette Frederiksens eventuelle statsmandsevner og konspirationer om Søren Brostrøm) og tv-serier (som også inkluderer ‘Tiger King’). Problemet er bare, at INGEN taler om ANDET, hvilket efterlader mig temmelig alene. Hvorfor er ingen interesserede i batterier til boremaskine, kanttrimmere eller gødning til græsplænen? Ok så, for alligevel at bidrage lidt til den kollektive samtale kommer her tre hurtige tips: ‘Westworld’ sæson 3 stinker, det samme gør ‘The Outsider’, så brug i stedet din tid på sæson 4 af ‘Better Things’… så bliver det ikke bedre. Se eksempelvis blot afsnit seks, hvor Sam Fox er til sine homoseksuelle venners bryllup i New Orleans, og den ene brudgom, Andrew (Randy Rainbow) synger Tom Waits’ ‘Martha’ til sin udkårne, Maneesh (Kunal Dudheker) så smukt, at selv det mest COVID-19-forhærdede hjerte må smelte.

Footer graphics