Foto: DR

‘Alene i vildmarken’: Det bliver meget røvfikseret her i afsnit to

Deltagerne i ‘Alene i vildmarken’ er stadig på hyggenykke-niveau. Vi savner noget drama og ægte overlevelses-tv. Måske mindre røv.

Vi er tilbage. Man kan godt gå og savne Salsvatnet lidt i løbet af sådan en uge, og mange af os er endnu ikke kommet sig over Victors afsked med ‘Alene i vildmarken’ i sidste uge. Det var virkelig alt, alt for tidligt. Manden var genial.

Tilbage er nu de syv andre deltagere, som alle tror, at de vinder. Hvilket er sjovt set i lyset af, at de jo allesammen er med, fordi de tidligere har tabt.

Der er ikke nogen af dem, der lider for alvor endnu. Humøret er stadig alt for højt, og de render nærmest bare rundt og hyggenykker. Man har heldigvis på fornemmelsen, at det kan gå galt for dem alle sammen lige om lidt.

Alle har bar røv i det her afsnit. Det var meget bemærkelsesværdigt. Måske er det noget kontraktuelt. Men det blev meget røvfikseret her i afsnit to.

Vi er på dag tre, sjovt nok, for vi nåede jo til dag fire sidste gang. Men det er selvfølgelig en detalje. Nu skal der uddeles procenter, og vi starter som altid helt tilfældigt.

Foto: DR

Rasmus: 55 %

Rasmus fra Esbjerg har meldt sig til ‘Alene i vildmarken’, fordi han gerne vil “ud og fucke op i noget,” siger han. Han kalder sig selv “lidt en verdensmand” og er en sjov person at kigge på. Det er vist mest på grund af hans pandehår. 

Han satser overraskende nok på at fiske med en øldåse, fordi han tror, det er en slags tegn. Et tegn på dumhed måske. Det virker helt sort.

Han siger ting som: “I’m back wis som water”, og at han kan “få det vildt godt oppe i hovedet” af at drikke kogt vand med fyrrenåle.

Så er han ude for en ulykke med sin økse, så sidder hans fiskestang fast i en busk, og så kan ikke binde en knude.

Hele hans liv består af fejl. Det ved han bare ikke. Han kaster en sten i vandet og går i ekstase.

“Hvor er det fedt mand, ikke. Ja tak! Ja da! DET ER SÅ VIGTIGT.” Manden er født med Caps Lock slået i bund. Fantastisk energi. Men man har også på fornemmelsen, at han har det hele i munden. Det virker vakkelvornt.

Foto: DR

Sanne: 45 %

En rødhåret anlægsgartner på 56 år, der hader at fryse og elsker rafter. Det kan umiddelbart gå begge veje for hende.

Det største problem er, at hun allerede begyndte at tale med sig selv på dag et.

Det næststørste problem er, at hun slet ikke har nogen lunte.

I vildmarken er det fatalt at være en hidsigprop, fordi alt jo for pokker altid er ens egen skyld. Men det kan der godt komme nogle gode tv-scener ud af. Hendes ordforråd er stort udi fyord, det er en sand fornøjelse.

Sanne kan på ingen måde finde ud af at lave ild, hvilket også er problematisk. Hun bygger en båd, som faktisk virker, og hun virker til at være en hård nyser. Alt i alt dog ikke en overbevisende indsats indtil videre.

Foto: DR

Anna-Caroline: 75 %

Hun har måske en bæver på hovedet, og den slags mennesker skal man altid stole på. Hun tog hjem sidst, fordi hendes makker havde ondt i knæet, og umiddelbart kan vi vist godt have ret høje forventninger til hende denne gang.

Hun slår en klam bøvs og siger “at det hele sidder oppe i hovedet”, hvilket virkede lidt bizart, når nu bøvser som regel kommer nede fra maven.

Hun bliver ved med at lugte sig selv i armhulen. Det går ikke. Men for hende er det vigtigt at holde styr på, hvornår hun begynder at lugte som en gnu. Meget besynderligt indsatsområde, når man tænker på, at fokus vel er at overleve.

Det kommer frem, at hun har været vegetar hele sit liv og ikke har det godt med fisk. Hun kan med fordel bruge verdens ældste vegetar-råd: Luk øjnene og tænk på noget rart.

Så går der bar røv og svømning i den, og Anna-Caroline efterlader på en eller anden måde et indtryk af, at det hele nok skal gå. Prognosen er meget positiv.

Foto: DR

Birk: 0 %

Tidligere forsvarsmand med en meget tynd, meget stram hue på hovedet. Han er fra Brønderslev, og hvis man kender lidt til Nordjylland, så ved man, at de har en meget rig tradition indenfor produktion af plæneklippere på de kanter.

Birks primære problem er et egern. Et irriterende egern, som driller ham tidligt om morgenen.

Det er virkelig de særeste ting, der kan slå folk ud i ‘Alene i vildmarken’. Selv en soldat.

Han fortæller også, at han ikke er tilhænger af at skide udenfor. Hvilket formentlig hænger sammen med, at han vil bruge en grangren til at tørre sig med.

Han vælger så at filme sig selv i ansigtet, mens han skider.

Han siger: “Huh. Det var godt.” Men det var ikke godt. Ingen bør nogensinde have øjenkontakt med mennesker, der lægger en lort.

Så går han i seng, men vågner op med meget ondt i halsen og brystet. Eventyret slutter desværre endnu en gang på dag fem for Birk, der må se sig slået af en lungebetændelse. Sort uheld.

Foto: DR

Camilla: 71 %

Vi ser ikke så meget til Camilla denne gang, men hun er tilsyneladende ved godt mod. Hun vil fiske med hat ud fra en devisen om, “at det der med hat hjælper.” Det kan være, det er en fynsk ting, men det hjælper nu ikke det store.

Hendes hoved er gået totalt i tankemylder, og hun bruger myg til at suge sine tanker væk.

Der er noget med logikken, der bliver ved med at glippe for Camilla, det må man bare sige. Men tankens kraft kan jo være stor, og der er bestemt ingen grund til at dømme hende ude endnu.

Foto: DR

Christian: 67 %

Vi så heller ikke meget til Christian denne gang. Men han prøver at fiske med bær, og han råber: “I’m da nordic indiaaaan” til en fugl.

Det giver vitterligt slet ingen mening.

Så slår han sig selv lige “i nokeren”, der formentlig er jysk for nosserne, og det gør nas selv på mænd med fuldskæg. Utroligt hvad det er for ulykker, de støder ind i i det her program. Svært at sige, hvor han ligger i feltet lige nu, men får han styr på sine armbevægelser, kan han muligvis klare sig ganske udmærket.

Foto: DR

Jesper: 30 %

Bjergboeren Jesper har denne gang fokus på at lave en fløjte. Han siger: “Fløjte skal der til. Native flute.” Man tænker, han burde vente med den slags hobbyprojekter til dag 60.

Det mest dramatiske er, at han mister sin kniv. Men helt ærligt, kan vi snart få noget rigtig overlevelses-tv på banen?

At se på folk, der leder efter ting, de har tabt, er cirka lige så tilfredsstillende som at oprette MitId. Man får skallede pletter på hovedet, hvis det bliver ved.

Til gengæld bliver han selv rimelig ophidset over at vaske sig mellem ballerne med koldt vand. Han tror ovenikøbet, det “giver godt til fiskeriet” at sprede lidt numsebakterier i fjorden. Vi må se. Jespers store styrke er, at han tror på det. Men han placerer sig efter i dag bagerst i feltet.

Footer graphics