Blox
Foto: Rasmus Hjortshøj / BLOX

Heartbeats anbefaler podcasten ’MorgenDAC’: ”Det er vigtigere, at København er en mere blandet by end London”

Det kan føles, som om at det københavnske boligmarked er på speed, og det virker ret uoverkommeligt at betale 5 millioner for en lejlighed på Nørrebro. Podcasten ’MorgenDAC Live’ starter efterårssæsonen op med et afsnit om, hvem der egentligt skal bo i København. Skal der være plads til folk med almindelige indkomster i vores allesammens hovedstad?

Når man nævner ’MorgenDAC’, kan det hurtigt forveksles med den musik, der blæser ud af det, man ude i provinsen kalder en “Brian-bil”, men det er det ikke. Det er derimod Dansk Arkitektur Centers ugentlige podcast, som diskuterer arkitektur og byudvikling, primært i København.

Hver uge anmelder og anbefaler vi de podcasts, vi selv kan lide, og i denne uge tilfælder æren altså DAC.

I det seneste afsnit er indenrigs- og boligminister Christian Raabjerg Madsen (S) gæst til en samtale om fremtidens boligmarked i København. Vært Lars Fjendbo Møller motiverer selv emnevalget så præcist: ”Boligpolitik er blevet hot.”

Minister Christian Raabjerg Madsen giver blandt andet udtryk for, at det er vigtigt at fokusere på diversitet i byen.

“Hvis man ikke skal stille spørgsmålstegn ved, om vi skal betale for hinandens knæoperationer, så er det også afgørende, at man kender hinanden. Udgangspunktet for, at man har lyst til at betale den relativt høje skat, er at man forstår hinanden, at man lever sammen, at man kan sætte sig ind i hinandens udfordringer. Hvis ikke vi spiller fodbold sammen, går i dagliginstitution sammen, går i skole sammen, så kommer vi for langt fra hinanden på tværs af økonomiske kløfter” mener Christian Rabjerg Madsen i podcasten.

I Danmark er vi gensidigt afhængige af skattesystemet, og derfor mener Christian Rabjerg Madsen, at der er et særligt argument for blandede byer i Danmark.

”Det er vigtigt, at København er en mere blandet by end London”

Flere almene boliger er måske ikke det mest pirrende emne på en ellers smuk tirsdag morgen, hvor episoden blev optaget i BLOX-bygningen med havnen og det kongelige bibliotek som bagtæppe. Men ’MorgenDAC’ er heldigvis meget mere end valgkamp og politik.

Podcasten taler lige så meget om det smukke, det grimme, og det, som er virkeligt irriterende ved København. Selvom det er nørdet, formår podcasten at være underholdende og tale til folk, som ikke nødvendigvis arbejder professionelt med arkitektur og byudvikling.

Som lytter bliver man klædt på til at deltage i en mere nuanceret debat eksempelvis om nabostøj, Lynetteholmen, bynatur eller mangel på samme. Måske er der endda chance for at få en helt ny interesse for regnvandshåndtering, parkeringspladser i indre by og krydstogtskibe ved Langelinie.

Podcasten kan høres der, hvor du finder din podcast, og optages hverdagsmorgener i BLOX-bygningen, hvor det er gratis at deltage som publikum. Læs mere og bestil billet på dac.dk

Footer graphics