Foto af Hedda Rysstad

Lasse Dein om sit kulturforbrug: ”Jeg har det ret fedt i melankolien”

Den 26-årige talentfulde midtjyde, der lige nu er aktuel med DR-serien ’Maskulin’, har udløst mange grin, siden han blev optaget på Talentholdet i 2019, men Lasse Dein beundrer også spiritualitet og melankoli.

Det mest ordinære, jeg har gjort i løbet af den seneste uge…

”… er at handle i Rema 1000 eller Netto mellem klokken 17 og 18 hver dag. Det er det mest sindssyge tidspunkt at handle på. Jeg kan ikke forklare, hvorfor jeg gør det, men det handler nok om, at jeg er meget impulsiv, og så kommer jeg bare til at gentage det, jeg sætter mindst pris på hver dag. At handle. Jeg hader det. Jeg køber tit pålæg. Fiskefrikadeller er mit yndlingspålæg lige for tiden. Det er ret lækkert med remoulade.”

Den kunstner, jeg har lyttet mest til i mit liv…

”… er Bon Iver og Justin Vernon med hans smukke falsetter. Det er vildt dejligt. Dem har jeg dyrket meget lige siden efterskolen. Det er ikke lyrikken, der fanger mig, det er mere følelsen i musikken. Virkelig meget følelsen. Følelsen af at komme ind i det der lidt meditative. Jeg har virkelig lyttet meget til albummet, ’22, A Million’ siden efterskoletiden. Det er så velproduceret, smukt og ekstraordinært på en helt ekstra måde. Jeg har nok været mest melankolsk i mit liv, og derfor har jeg lyttet til Bon Iver. Der er noget fint i sårbarheden. Jeg har det ret fedt i melankolien.”

Den seneste bog, jeg har læst…

”… er ’Penge på lommen’ af Asta Olivia Nordenhofs. Den bog flækkede mig fuldstændig. Jeg var totalt opslugt og læste den som en film. Jeg begyndte at græde over den. Det har jeg aldrig gjort med en bog før. Derudover er jeg i gang med Eckhart Tolles bog ’Ny Jord’. En bog jeg vil anbefale, hvis man er interesseret i menneskets ego-orienteret-bevidsthed. Jeg kan nok godt have et lidt light-udtryk udadtil, men jeg trives rigtig godt i at snakke om det spirituelle. Grunden til det er nok, at jeg er vokset op i et kristent miljø, som jeg nu har trådt ud af. Jeg er derfor vokset op med at forholde mig til mange af livets store spørgsmål.”

Lasse Dein

26 år, bor på Nørrebro med sin kæreste

Tidligere en del af DR Talentholdet

P3 satiretalent og en af hjernerne bag serien ’OFF BEAT’ og populære sange som ’OFFLINE’ og ’first mover’

Lige nu aktuel med serien ’Maskulin’ og dertilhørende album med samme navn 

Min favorit Instagramprofil…

”… er ’Skammekrogen’. Den er megasjov. Jeg gad godt at bruge mere tid på andre sjove profiler, men jeg bruger nok mest tid på at forholde mig til min egen profil og tænke over, hvad jeg skal lægge ud. Det bliver desværre nok lidt et drug nogle gange. Jeg øver mig i at gå mindre op i det. Jeg synes ikke, at det er rart. Men Instagram er også et sted, hvor jeg finder glæde. Der er så mange sjove mennesker derude. Jeg synes virkelig, at folk er grineren. Der er sådan en kollektiv sjovhed, som jeg ikke ville ane eksisterede, hvis ikke internettet fandtes. Jeg kan blive helt lammet af at scrolle rundt. Folk har bare en sjov hjerne.”

Det ændrede mit syn på verden… 

”… da jeg mødte min kæreste hos DR. Hun skulle fotografere mig, og jeg synes, at hun var sød, men jeg spurgte hende ikke ud. Senere stødte vi tilfældigt ind i hinanden på den isklædte Peblinge Sø. Hun skrev til mig bagefter, og så kørte det bare derfra. Hun kom med nogle andre syn på verden, end jeg selv havde. Hun åbnede ligesom en verden af mennesker og tolkninger af virkeligheden med en dyb bevidsthed og tilstedeværelse, som jeg har ledt efter i lang tid. Det er skønt.”

Den person jeg gerne vil have som fan…

”… er Frank Ocean. Det ville være sygt. Han følger omkring 350 profiler på Instagram. Jeg gad godt være en af dem. Det ville være overdrevet. Han er en af de kunstnere, jeg virkelig har lyttet meget til. Det ville være underligt, men det ville også være det sejeste i verden. Jeg kan godt forestille mig at hænge ud med Frank Ocean. Hvis jeg skulle arrangere en vennedate, ville jeg nok lave noget helt almindeligt som at invitere ham hjem i min lejlighed og tilbyde ham en kop kaffe. Jeg gad godt komme lidt ind på ham og finde ud, hvad han bakser med. Og så ville jeg nok høre ham, om han mangler en til at være featuring på hans musik.”

Foto af Hedda Rysstad

Den filmkarakter, jeg har følt størst samhørighed med…

”… er Jim Halpert fra ’The Office’. Jeg har virkelig grinet meget af ham og følt en samhørighed. ’The Office’ er noget af det sjoveste, jeg har set. Lidt basic, men jeg elsker det. Det der med at være observerende, som Jim Halpert er, det kan jeg virkelig relatere til. Det ramte bare et eller andet helt plet i mig. Grebet med kameraet, som skuespillerne kigger ind i, når de for eksempel hænger ud med nogle, de ikke lige viber med, er virkelig sjovt. I det kristne fællesskab, som jeg er vokset op i, finder man mange typer. Nogle gange har jeg oplevet noget, der har føltes virkelig weird, og der ville jeg ønske, at der havde været et kamera, jeg kunne dele øjeblikket med.”

Jeg søgte Talentholdet…

”… fordi det var sådan en bred cirkus-uddannelse, hvor jeg kunne bruge alle de ting, jeg har lavet som lille. Min far har lavet en hjemmevideo, hvor han har inddelt i forskellige temaer. Lasse der mimer til sange. Lasse der laver stunts. Lasse der laver skuespil. Lasse der synger. Det var en bred vifte af random ting. Jeg har aldrig kun dyrket en ting meget. Og pludselig var der den her uddannelse, som var en gave til os, der har lavet lidt af rigtig mange ting. Det var derfor, jeg søgte. Jeg gik egentlig på en filmuddannelse i Århus, men jeg fandt ud af, at jeg ikke kun vil være bag kameraet. Det er sjovt at bruge sig selv. Jeg har et entertainer-gen, som jeg har brug for at komme ud med. Jeg føler, at jeg lever, når jeg gør det.”

Hvis jeg for en enkelt dag kunne bytte tilværelse med…

”… Elon Musk, ville jeg bruge hans økonomi helt anderledes og gøre verden til et bedre sted. Mindre spaceship og mere klima. Verden har brug for nogle store mennesker, der tager tingene alvorligt. Bagefter ville jeg måske lige købe en lejlighed til mig selv ved Holmen. En kæmpe lejlighed. Ja, så jeg ville redde verden og købe en lejlighed.”

Jeg ville ønske, flere folk kendte til…

”… Kasper Stensgaards geniale hjerne. Han er guld. Pissedygtig. Sjov, skarp og indsigtsfuld. Han har profileret sig selv i skyggerne. Jeg har lyst til, at folk ved, hvor dygtig han er. Han har været lige så meget med til at lave ’Maskulin’, som jeg har. Kæmpe skud ud til Kasper Stensgaard. Hiv fat i ham. Han er fed.”

Det bedste måltid, jeg har fået i København…

”… er på Baka d’ Busk. Dem elsker jeg. Det er så lækkert. Det er vegetarisk eller vegansk. Der er en virkelig dejlig stemning der. Og dejligt interiør. Jeg er selv dårlig til interiør, men jeg kan godt se, når det spiller hos andre. Sidst jeg var på Baka d’ Busk fik jeg grøntsager. Det er svært at forklare retten nærmere end det. Hvis jeg siger tomat med ost, så forstår man ikke, hvor lækkert det er. Jeg har ikke rigtig ord for at forklare retterne. Det er grøntsager. Men det er vildt lækkert. Virkelig. Og tjenerne derinde bliver dine venner, og det er rart. Der er bare god stemning. Det er virkelig en anbefaling.” 

Få ting er så undervurderet som…

”… en gåtur lørdag morgen og mærke den dyne, der ligger over København, mens mange stadig sover. Og se på børnefamilier der pibler frem på legepladserne. Hold kæft, hvor er det undervurderet. På de tidspunkter, mærker jeg virkelig, hvor fedt det er at bo i en storby. De stille morgener giver sådan en lokalfølelse. Jeg gad godt at have lokalfølelsen endnu mere, men det tager tid at opbygge. Jeg har heller ikke så mange hobbyer, det skal jeg til at finde på nu. Jeg mangler lidt et sted, som er mit go-to.” 

Footer graphics