Foto: Imagespace/AP/Ritzau Scanpix

Interpol kommer til København og genopfører klassiker

New Yorker-bandet spiller i Koncerthusets Koncertsal til oktober i forbindelse med deres jubilæumsturné for albummet ‘Antics’.

Det siges, at mode forgår, men stil består. Og i tilfældet Interpol kunne det næppe være mere rammende. Ikke kun fordi det amerikanske band altid har været kendt for at være uhyre stilfulde, men mest af alt fordi deres mørkrandede og storladne postpunk stadigvæk holder, hvis man sætter det på i dag.

Muligvis også hvis man hører det live, og det får københavnerne nu muligheden for.

I anledningen af at Interpols andet album ‘Antics’ fylder 20 år, begiver trioen sig nemlig på verdensturné, og det bringer dem til København til efteråret. Nærmere bestemt den 20. oktober i DR’s Koncertsal, hvor det er planen at spille hele albummet fra start til slut.

Interpol debuterede med albummet ‘Turn on the bright light’ i 2002, hvilket hurtigt katapulterede dem ind i berømmelsen. For mange står det som gruppens hovedværk på grund af sange som ‘Obstacle 1’ og ‘PDA’, der var med til at danne skole for en stribe af alternative rockbands som Arctic Monkeys, Editors og Bloc Party.

Det er imidlertid på efterfølgeren ‘Antics’, man finder nogle af Interpols mest populære sange som ‘Evil’, ‘C’mere’ og Slow hands’. I dag består gruppen af Daniel Kessler på guitar, Sam Fogarino på trommer og Paul Banks på guitar og vokal. Den oprindelige bassist Carlos Dengler gik ud af bandet inden deres femte plade – efter sigende fordi han havde narkoproblemer og ikke ville ende som Coldplay.

Det er ikke første gang Interpol, besøger Koncerthuset. De var nemlig præcis samme sted for syv år siden for at markere deres debutalbums 15 års jubilæum. Siden da har de udgivet de to albums ‘Marauder’ (2018) og ‘The other side of make-believe’ (2022), men til oktober gælder det altså sangene fra klassikeren ‘Antics’ alene, som københavnerne får fornøjelsen af i Koncertsalens flotte rammer.

Billetsalget starter på fredag den 26. april kl. 10.00. Billetpris: 550 kr.

Find mere om
Footer graphics