Foto: HBO

Juletid er tv-tid: Her er 8 serier, du skal streame i din hjemme-ferie

Skal der lades op på bingekontoen i juleferien? Her er guiden til, hvad der er værd at kaste sig over denne corona-jul.

Der bliver rig mulighed for at indhente årets bedste streaming i denne juleferie, hvor hverken biografer, byture, shoppingture eller større sammenkomster er en mulighed. Der er faktisk kun en ting, som er sikkert denne jul, og det er, at dine streamingtjenester er her for dig. Her kommer lidt inspiration til, hvad der er værd at kaste sig over.

Foto: HBO

1. ‘I May Destroy You’

I HBO-serien ‘I May Destroy You’ undersøger hovedperson og skaber Michaela Coel sin egen voldtægt. Tag med på en syret og fandenivoldsk ’who done it’-rejse gennem Londons natteliv og Coels eget liv i et prekariat af unge forfattere, skuespillere og hipsters. Hovedkarakterens rastløse flugt væk fra virkeligheden og ind i sig selv, ind i stofferne og ind i race-identiteter er både svær at se og virkelig dragende. Jeg har aldrig før set voldtægt behandlet sådan på tv før. Michaela Coel giver nemlig ikke en fuck for nogen, samtidig er hun blød, følsom og forførende – hende kommer vi helt klart til at se mere til! Stream den på HBO.

Foto: HBO

2. ‘The New Pope

Endelig! Er efterfølgeren til tv-serien ’The Young Pope’ kommet på HBO. I førnævnte spiller Jude Law den storrygende og no-bullshit pave Pius XIII, som sender chokbølger gennem Vatikanet. Desværre får hans færden en brat ende (som jeg ikke vil afsløre her), og nu skal en ny pave findes i sæson 2, som har fået navnet ’The New Pope’. Denne gang er det en lidt tvær John Malkovich, som skal prøve kræfter med den katolske kirkes inderste. Instruktør Paolo Sorrentino er også manden bag filmene ’Den Store Skønhed’ og ’Youth’, film som man enten knuselsker eller også synes er for ’artsy’. På den måde deler han vandene. Man skal nemlig have tålmodighed med Sorrentino, han elsker selvmodsigelser og absurditeter, som han dyrker i lange ’gude’-smukke scener. Og dem er der nok at tage af i Vatikanet, skal jeg hilse at sige. ’The Young Pope’ kan ses på Netflix, mens ’The New Pope’ findes hos HBO – en smule forvirrende.

Foto: HBO og BBC.

3. ‘His Dark Materials

Fantasyserien ‘His Dark Materials’ er baseret på forfatteren Philip Pullmans bestseller-trilogi. Mange har måske læst ’Det Gyldne Kompas’ som barn? Det gjorde jeg. Serien og bøgerne følger den unge heltinde Lyra, som lever i en parallelverden, hvor alle mennesker lever med et ‘sjæledyr’, som passer på dem og følger dem, hvor de går. Dør dit ’daimon’-sjæledyr, dør du, men dét er der onde kræfter, som vil lave om. Lyra har en evne til altid at ende i midten af al dramaet, og med sit sandhedsbarometer drager hun ud på eventyr. Seeren møder både engle, hekse, isbjørne der kan tale, shamaner, onde ånder – og jeg kunne blive ved. I juleferien må det gerne være lidt magisk, og her er Lyras færden et perfekt match. ‘His Dark Materials’ sæson 1 og 2 kan streames på HBO.

4. ‘Babylon Berlin‘ – sæson 2

Hos DR kan den nervepirrende og blændende flotte ’Babylon Berlin’ streames, og det skal du gøre! Serien foregår i Berlin i Weimar-republikkens sidste år og følger en ung ambitiøs, men også plaget og narkoafhængig politimand, som forsøger at finde hoved og hale i en verden af kriminalitet, korruption, spirrende nationalisme og morderiske gangstere. Jeg har ikke set mange tyske tv-serier før, men efter at have siddet klistret til skærmen og set ’Babylon Berlin’ (særligt sæson 2!), føler jeg mig både draget og betaget af det tyske sprog og intensitet. Mere velproduceret tysk tv, tak!

Foto: HBO

5. ‘The Outsider

Er du til krimier, men også lidt til gys, og faktisk også lidt til det magiske? Så er HBO-serien ’The Outsider’ noget for dig. Serien følger en politimand, som skal opklare en række morbide sydstatsseriemord og en synsk privatdetektiv, som prøver at overbevise de garvede politimænd om, at det er en overnaturlig dræberdæmon, som hærger lokalområdet. ’The Outsider’ er ekstrem spændende og ekstrem creepy, ikke sådan, at man ikke kan sove om natten creepy, men sådan at man ikke kan slukke for tv’et igen. ‘The Outsider’ kan streames hos HBO.

Foto: Netflix

6. ‘The Crown‘ – sæson 4

Det kan næppe være gået manges næse forbi, at Netflix-serien om det engelske kongehus ’The Crown’ for nylig kom med en ny sæson, og at ’Diana-feberen’ igen blussede op. Denne gang tager serien nemlig fat i 80’erne, og særligt ægteskabet mellem prins Charles og Diana Spencer, men også den politiske scene med jernladyen Margaret Thatcher i spidsen (smukt spillet af Gillian Anderson fra ‘X-files’, måske lidt for smuk?). Forbered dig på royale spydigheder, tåkrummende snobberi og historiens vingesus. ’The Crown’ bliver ved med at være vanvittig velproduceret, blændende godt castet og spændende, jeg vil dog sige, at ud af de fire sæsoner, så er den nyeste sæson den mindst spændende. Har du ikke set de tidligere, så er det nu, skynd dig ind på Netflix!

Foto: Lucasfilm

7. ‘The Mandalorian‘ – sæson 1 og 2

‘The Mandalorian’ på Disney+ er ikke kun for ‘Star Wars’-super-nørder og børn. Jeg vil definere mig selv som ‘Star Wars’-’underholdt’, jeg har set alt, men jeg kan stadig ikke finde hoved og hale i karakterer, tidslinjer og magtforhold. Med ’Mando’ har jeg sat mig tilbage i sofaen, og jeg er blevet underholdt – og overraskende nok også rørt, særligt over det ‘cute’ forhold mellem ’baby Yoda’ og den stenhårde dusørjæger i hovedrollen. ’The Mandalorian’ er en rum-western, som kan ses af både børn og voksne. Og som så mange andre kvalitetsserier ofte sværger til, så er afsnittene ikke time-lange, hvilket er forfriskende.

Foto: HBO

8. ‘Euphoria

Den kontroversielle HBO-serie ’Euphoria’ dykker ned i generation Y’s rastløse identitetssøgen. Serien følger hovedpersonen Rue, som har OCD og fra en tidlig alder søger mod stofferne for at finde et frirum. Det går så vidt, at hun sendes på afvænning efter at være faldet om af en overdosis på sin lillesøsters værelse. ’Euphoria’ er fuld af stoffer, sex, alkohol, selvbebrejdelser, dårlige venskaber og forventninger til livet. Som teenagedrama kan det være lidt hårdt at se, hvordan alle mildest talt har det forfærdeligt. Alligevel bliver man draget ind i Rues verden. Særligt den transkønnede veninde Jules, som jeg slet ikke kunne få øjnene fra. Seriens neon-glimmer-æstetisk og stærke karakterer er helt klart værd at bruge sin juleferie på. Kan streames hos HBO.


Du har netop læst en artikel fra Heartbeats.dk ❤️

Footer graphics