Foto: Thomas Rasmussen/Ritzau Scanpix

Heartbeats anbefaler: nordjysk snage-tv, dansk country og sommersport

Hvad skal du se, gøre og opleve i denne uge? Vi har håndplukket et par ting, der er værd at bruge tid på lige nu.

Særlige boliger

Noget af det bedste ved boligprogrammer er, at man får en billet til at være voyeur, kigge ind bag folks ellers lukkede døre og helt legitimt snage i deres indretning, køleskabe og yderligere privatsfære. Mest kendt er nok ‘Kender du typen’, hvor (mere eller mindre) berømte mennesker inviterer indenfor.

Men nu har TV 2 Nord lavet deres eget og særdeles vellykkede take på dét program. I ‘Særlige boliger’ besøger det nordjyske tv-vært-koryfæ Zita Hvid en række nordjyder i deres hjem, som hver især er ekstra. For eksempel kunstsamleren Rasmus Fischer, der hader symmetri, og som har plastret sin arkitekttegnede villa i Frejlev til med kunst.

Mød også Kjell Thomsen og Anne Bolet Larsen, der har 360 graders udsigt over Aalborg, fordi de bor på toppen af en gammel silo. De har altså en terrasse/altan, der vitterligt går hele vejen rundt om deres 200 kvadratmeter store lejlighed, som i øvrigt er fyldt til randen med lir. Deco-pejse overalt, spa, fire ovne og ligeså mange køleskabe. Et til sodavand, et til krogmodnet kød. Og naturligvis også en tallerkenvarmer. Jeg vidste ikke, det fandtes, og jeg var ikke i stand til at løfte kæben, mens jeg så udsendelsen. Så faktisk episoden to gange, fordi jeg aldrig har set noget lignende.

Programmet ‘Særlige boliger’ kan ses på TV 2 Nord eller TV 2 Play.

/Louise Elly Meyer

Dansk smadrecountry

Den danske musiker og poet Elias Bender Rønnenfelt, der er primært er kendt som frontmand i rockbandet Iceage, er en driftig herre. I 2021 udgav han sammen med Iceage det fremragende album ‘Seek Shelter’, året efter endnu et, og sidste år debuterede han med digtsamlingen ‘Sunken Heights’, som han blandt andet arbejdede på under pandemien.

Nu er han aktuel med sin første single som soloartist, og hvis den er sigende for niveauet på en kommende plade, kan man godt begynde at glæde sig. ‘Like lovers do’ er en smadret, men opløftende country-sang med gulvbas og harmonika-solo, som ligger i fin forlængelse af sangerens deklarerede forkærlighed for vraltende godstogspunk. Nogen skønsanger i gængs forstand bliver Elias Bender Rønnenfelt nok aldrig, men her står han klarere frem som sanger end nogensinde, og det er en stor fornøjelse at lytte på.

/Thomas Balslev

Lyden af sport og sommer

Sportsnørder (som mig) har året inddelt på en særlig måde. Når fodboldsæson slutter, får andre sportsgrene som tennis og cykling pladsen. Især tennis har en særlig plads i mit hjerte, og for mig er somre i sommerhus lyden af bolden, der smashes over nettet, på linje med solsorten og brumbassen.

I øjeblikket spilles der French Open, som nu er flyttet ind på Max (efter HBO og Discovery er fusioneret), og her kan man stadig følge vores egen Holger Rune (den anden dansker, Clara Tauson, blev desværre slået ud i går.)

I denne uge bliver vejret mere trist, men med verdensklasse-tennis på programmet er det altid sommer.

Se French Open på Max.

/Emil Norsker

Foto: Sebastien Bozon/AFP/Ritzau Scanpix
Footer graphics