Foto: DR

‘Alene i vildmarken’: Man skal passe på med at tørre sig i numsen med sit skåneærme

Efter en velfortjent påskeferie er ‘Alene i vildmarken’ tilbage med fjerde afsnit. Deltagerne falder fra, og feltet snævres ind. En enkelt er storfavorit.

Så blev det dag 11, og der er kæmpe drama i introen til dette afsnit af ‘Alene i vildmarken’. Musikken er balstyrisk overgjort især i betragtning af, at de fleste af deltagerne dybest set render rundt og keder sig på sådan en ‘hvad skal jeg egentlig lave’-agtig måde. 

Man kunne med fordel overveje at sende en flok sultne bjørne deropad. Bare for suspense.

Det varsles fra start, at nogen tager hjem. Stor cliffhanger dér, men det var ærligt talt ikke den store overraskelse at finde ud af, hvem det var.

Man kan sjovt nok ikke vinde det her program ved at tage en lang lur og filosofere over livet. Så meget kan vi vist godt tillade os at sige allerede. 

På sin vis er det dog meget sigende for denne sæson, at Anna-Caroline forsøger sig med dét. Deltagerne prøver allesammen at klare sig med en minimal indsats, og det kan jo godt være lidt understimulerende for tv-oplevelsen i længden. Men lad os komme i gang, nu skal der deles procenter ud. 

Foto: DR

Rasmus: 80 %

Har du også savnet ham? Rasmus er genial på tv. Ikke sikker på, man skal tage på overlevelsestur sammen med ham dog. Det bliver i hvert fald svært at finde ro i hans selskab. Han taler som en tyfon.

Alt godt i hans habitat, men han må grave en rende til vand i kanten af sit tag.

Det virker ikke som en holdbar løsning med sådan et dræn, det ved alle, der nogensinde har været på Roskilde Festival.

Pludselig går han i selvsving og gejler sig selv helt op i det røde felt. Ingen forstår hvorfor.  

“Kom nu mand, vi skal videre, der skal kæmpes. Det her det kraftedeme ikke for børn og … andet.” Fantastisk.  

Manden er fuld af råbende lort, og nu skal han vaskes, fordi han lugter “af muggen røv.”

Han meddeler, at “det er bæ om natten”, og at hans handsker er væk.

“De to trajer, der står indover min shelter står og drypper sådan bav bav bavbav som et fucking trommeskind,” hvilket han er ved at blive sindssyg af, fordi det går lige “ind i hjernen” på ham. Alt i alt er der dog småting, og Rasmus’ abnorme gåpåmod gør ham til en klar storfavorit.

Foto: DR

Jesper: 45 %

Det er frustrerende, at Jesper accepterer alting på sådan en holistisk måde. Folk, der er grounded, er meget kedelige. Vi vil se kriser, sult og frygt hos deltagerne, men i Jespers verden er det værste, der kan ske, at hans forbandede fløjte er gået i stykker.

Sidste gang var han ved at dø af sult, men nu fanger han en kæmpe ørred og får griner på.

Han siger: “Jeg er ikke ude i vildmarken, jeg er vildmarken.”

Det er den slags, man pludselig kan finde på at sige, når man har gået rigtig meget til mindfullness. Måske er det også det, der har lært ham at tale med et fjeld.

Han taler simpelthen engelsk til bjerget, “Hello, mother earth. This holy mountains. The wall. Here to do a ritual,” siger han.

Kæmpe hack. Den norske styrelse for infrastruktur er i chok.

Hvorfor bjerget skal godkende hans hjemmelavede svedehytte er umiddelbart ikke til at forstå. Men han går fuld indianer og bliver tilsyneladende lykkelig. Set udefra virker det dog ikke som verdens bedste idé at dræne sin krop for væske på den måde. Prognosen er faldende.

Foto: DR

Camilla: 74 %

Camilla er ikke til at fucke med. Hun savner sin kone Martha og keder sig, men der er ikke rigtig noget, der truer hendes chancer i vildmarken.

Hun bliver så beæret med “kvindens gave”, og det er hun pænt træt af. Hun gaber hele tiden, men bliver færdig med sin bolig. Den er et telt af træ med mos overalt. Hvis hun først kommer derind, kommer hun aldrig ud igen.

Der er ikke så meget pis med Camilla denne gang. Bogstavligt talt, og det må ærligt talt også være lidt af en befrielse for hende selv.

Hun fanger en fisk og laver et rim:  

“Tusind mange tak, Sedna, for mad – og for at du får mig til at vaske mig i mit skræv.”

Den slags poetisk overskud giver positive prognoser. Fysisk minder hun til gengæld mere og mere om en muldvarp.

Foto: DR

Sanne: 55 %

Her gik vi og troede, at Sanne var på randen af hjemsendelse. Men skuden er vendt. Humøret er i top, og selv laver Sanne den kobling, at der er energi i hendes krop, fordi hendes kropsbehåring indenfor bikinilinjen “har det godt”… Har du hørt om tabu, Sanne? Visse ting vil man bare ikke høre.

Hun har lavet en klud, som hun vil bruge til skåneærme og til at tørre sig i numsen. Ud fra et hygiejnisk perspektiv er det en nødssituation.  

Hun får fiskesæd udover det hele.

“Hvor lækkert er det lige?”, siger hun. Mja? Det må du fortælle os. 99 procent af befolkningen får aldrig den oplevelse. Et gæt er, at det er klamt.

Sanne har også udviklet et spædbarnsagtigt forhold til sit GoPro-kamera, og det er lidt underligt. Man skal ikke kramme med sit kamera, medmindre det er noget, ens læge har sagt. Og så skal man vist også bare se at skifte læge. Nå, det kunne være meget værre her, og hun kravler altså frem i feltet. 

Foto: DR

Christian: 40 %

Christians kinder er ved at forsvinde, og han går og taber sine bukser. Det hænger sammen med, at han kun fanger fisk på størrelse med sardiner.

Desuden får han smadret sit net, og “det er virkelig noget gøgemøg”. Et udtryk, Foreningen for Danske Dengser har betalt et trecifret millionbeløb for at få placeret i programmet.

“Der er ikke langt fra yes til damn it,” siger han så, og dermed opsummerer han fint, at det går den gale vej for ham.

Den største fare er imidlertid, at han går i stå.

Han er selv meget nervøs over at skære hul i sin pressening og siger, at han vil gå ud og kaste op i skoven. Det er efterfølgende blevet bekræftet, at der var tale om en slags vits. Man bliver træt.

Hans jyske sindighed og store kontrolgen er ikke til at regne med. Der lurer noget under overfladen, og så længe han ikke får mere mad, drosler hans vinderchancer desværre ned.

Foto: DR

Anna-Caroline: 0 %

Anna-Caroline har det vildt over at være nyudklækket “skinny bitch”. Men hun har været på blåbærkur og suppleret med rådne svampe, siden hun kom, og så det er jo den vej, det går.

Man fornemmer, at det er ved at gå i hjernen på hende.

Hun har lavet et ark med dybe spørgsmål, som dybest set er en variation over Nik & Jays hit ‘En dag tilbage’. Meget eksistentielt.

Det får hende til at lægge sig ned i soveposen og tænke i otte timer. Fuldstændig vanvittig beslutning. Og det får hende så til at skrive en nekrolog i tilfælde af, at hun dør.

Det er mildest talt underligt. Ikke overraskende, at hun ryger ud på den baggrund.

Hvad kan man lære af det? Man skal ikke tænker for meget over, hvad Nik & Jay synger om, hvis man vil vinde ‘Alene i vildmarken’?


Footer graphics