I sne og slud skal løbeskoene ud: Her er playlisten, som får dig toptrænet gennem vinteren

Fitnesscentret holder coronalukket, men det er naturligvis ingen undskyldning for at være doven. Snør løbeskoene, sæt følgende beats på, og skru helt op for lyden. Så skal du nok komme gennem vinteren fit for fight.

Det bliver en hård juleferie for alle motionisterne derude, som havde regnet med at købe aflad for julespisningen med en ekstra hård træningssession i den lokale Fitness World juledag. Det bliver ikke muligt i år, for julens ’Stram Op’-hold er aflyst, og løbebåndene slukkede. Men intet er så skidt, at det ikke er godt for noget: Nu kan du nemlig komme rigtig godt i gang med de udendørs løbeture, som giver dig ny energi og frisk luft i lungerne på én og samme tid.

Det kan være svært at finde motivation til den udendørs løbetur. Ja, det det er koldt og mørkt, og ja, julehygge med familien er mere tillokkende mere en rask løbetur i modvind. Særligt, når der er småkager på bordet og ’Alene hjemme’ i tv’et. Men frygt ej, hjælpen er på vej. For er du alligevel opsat på at få trænet lidt i den søde juletid, får du brug for et par tracks eller fem, der kan få dig i humør til at knokle på.

Hvis du er på udkig efter banebrydende melodier, smukke sangtekster og en alternativ lyd, som pirrer din musiknysgerrighed, skal du nok lede videre andetsteds. Hvis du derimod leder efter numre, der får dig til at løbe stærkere og længere, er du havnet på den helt rigtige artikel. Glem om Frank Ocean’sk musikkunst og bered dig på høj bas, powerbeats og partytekster. Det er vildt – og det virker præcis efter hensigten.

Drop undskyldningerne, snør løbeskoene, og kom af sted. Som Nike ville sige, just do it.

1.  ‘A Little Party Never Killed Nobody’ af Fergie m.fl.
Her er en sang, der er god til de første tre minutters opvarmning. Sæt den på, mens du mindes dengang før corona, hvor det var sandt, at ‘A little party never killed nobody’.

2. ‘Poison’ af Lucy Love
‘Poison’ er måske ikke det typiske løbetrack, men giv nummeret en chance. Det tunge beat kan et eller andet, og inden du ved af det, har du glemt, hvor hårdt det egentlig er at løbe op ad bakke.

3. ‘Stronger’ af Kanye West
Det er ingen hemmelighed, at der er delte meninger om Kanye West, men man kan næppe benægte, at ‘Stronger’ er et kæmpehit, som du sikkert kan synge med på – og som gør underværker på løbeturen.

4. ‘Stamp on the Ground’ af ItaloBrothers
Hvis du løber intervalløb er ‘Stamp on the Ground’ af ItaloBrothers det eneste nummer, du behøver. Man kan mene om beatet og teksten, hvad man vil, men når du skal dyrke højintens motion, er alle almindelige musiske standarder sat ud af spil. Målet helliger midlet, som man siger.

5. ‘More’ af Usher
Når du er halvvejs på ruten, energien er sluppet helt op, og du har lyst til at stoppe op og gå hjem, er det ‘More’ af Usher, som du skal sætte på. Den har en helt magisk evne til at booste dit humør og give dig kræfter til at klare dig lidt videre.

6. ‘Scream’ af Usher
Det er en uskreven regel, at man kun kan få lyst til at lytte til mere Usher, når man har hørt et af hans numre. Heldigvis er ‘Scream’ også et fabelagtigt nummer at lytte til, når der endnu er lang vej hjem.

7. ‘Head & Heart’ af Joel Corry og MNEK
Denne er måske lidt i familie med ItaloBrothers’ ‘Stamp on the Ground’, men ikke desto mindre virker den. Giv det selv et skud – nummeret er faktisk vanedannende, og det høje tempo passer godt til løb.

8. ‘Don’t Wanna Go Home’ af Jason Derulo
En kending, som du måske har danset meget til på klubben. Hvis ikke du allerede har den på din playliste, er den en uundværlig tilføjelse. Den er nemlig lige så god at løbe til, som den er at danse til.

9. ‘The New Workout Plan’ af Kanye West
Titlen siger næsten det hele. Løjerlig eller ej, ‘The New Workout Plan’ er god til din workout.

10. ‘Sweat’ af Snoop Dogg
I Snoop Doggs tilsyneladende endeløse diskografi står ‘Sweat’ ud som en af de helt store bangers – og det er ikke uden grund. Når omkvædet kommer, kan du næste ikke undgå at skråle med, mens du tager en sidste spurt.

11.  ‘Sk8er Boi’ af Avril Lavigne
Du har sikkert glemt alt om Avril Lavignes hitsang fra 2002, men den fortjener et kæmpe comeback til din workout. Det er rendyrket punk-power, elguitar og storytelling på 3 minutter og 25 sekunder.

12. ‘Rhythm Is A Dancer’ af SNAP!
Fra 00’er-poppunk til en af de måske bedste 90’er dansesange, som overraskende nok gør sig utroligt godt på løbeturen. Særligt, hvis du skruer helt op for volumen og forestiller dig et farverigt dansegulv og en diskokugle.


Du har netop læst en artikel fra Heartbeats.dk ❤️

Find mere om
Footer graphics