Foto: David Rohde Hennings

‘Hvem bestemmer i morgen?’ Ny podcast med CBS og Erik Korsvik Østergaard handler om fremtidens ledelse

Det er en kompleks størrelse at være leder, og det bliver ikke mindre kompliceret om fem-ti år. Det problem handler Heartbeats’ nye podcast i samarbejde med CBS om.

‘Hvem bestemmer i morgen?’ er en podcast om fremtidens ledelse og arbejdsplads, hvor værten, Erik Korsvik Østergaard, kigger 5-10 år ud i fremtiden for at finde ud af, hvem der kommer til at sætte dagsordenen.

I hvert afsnit sætter vi fokus på emner som distanceledelse, fake news, kunstig intelligens, social bevidsthed og en masse andre temaer som fremtidens ledere skal balancere i fremtiden. Og så stiller vi selvfølgelig det helt store spørgsmål: Hvem bestemmer i morgen?

Arbejdspladserne har nemlig ændret sig voldsomt de seneste årtier. Teknologien er anderledes. Det at have et arbejde og gå på arbejde er anderledes. De unge stiller nye krav om bæredygtighed og valgfrihed. De gamle holder fast i deres ledertitler og strukturer. Der er verdensmål og globale konkurrenter, og vores software har adgang til al vores data og kan selv træffe valg – helt uden vores hjælp.

Erik Korsvik Østergaard er på en mission for at finde ud af, hvordan fremtiden kommer til at se ud: Hvem har magten, hvordan kommer vi til at arbejde, og hvordan kommer vi til at lede? Der bliver dog også stillet spørgsmålstegn ved, om det nu også er den fremtid vi gerne vil have for os selv. Er der utilsigtede konsekvenser? Etiske dilemmaer?

Hvordan finder vi rundt i alt det? Skal vi være bange for udviklingen eller favne den? Hvem har indflydelsen og kan styre retningen?

Heldigvis er Erik ikke bange for kontroversielle holdninger, hvis det fordrer debatten, så det er med andre ord en podcast for den samfundsbevidste, nysgerrige borger, som gerne vil inspireres og som med god sund fornuft og kritisk sans følger med i samfundets udvikling.

I hvert afsnit får Erik besøg af flere gæster, som hver især er førende indenfor sit felt. Vi skal blandet andet møde verdens første tech-ambassadør og en fremtidsforsker fra Institut for Fremtidsforskning, når der skal tales om fremtidens arbejdsplads.

“Jeg vil undersøge megatrends for at finde ud af, hvordan vi skaber en bedre fremtid og træffer de rigtige valg. Og så er min mission, at du og jeg får nogle helt konkrete ting, som vi sammen kan gøre anderledes,” siger Erik Korsvik Østergaard.

Podcasten er lavet i samarbejde med CBS og første afsnit har premiere tirsdag 5. maj.

Footer graphics