'Aware' på Dansk Arkitektur Center. Foto: Rasmus Hjortshøj

Heartbeats anbefaler: Sanselig arkitektur, hiphop og toscansk bondekost

Smæk på sanserne Foråret har meldt sin ankomst i kalenderen, men ikke just i vejrudsigten. Heldigvis er der et væld af gode indendørs-perler, man kan kaste sig over. En af dem er udstillingen ‘Aware’ på Dansk Arkitektur Center, der har sanserne i fokus. Så mens regnen siler udenfor, kan man give sig selv en arkitektonisk…

Smæk på sanserne

Foråret har meldt sin ankomst i kalenderen, men ikke just i vejrudsigten. Heldigvis er der et væld af gode indendørs-perler, man kan kaste sig over. En af dem er udstillingen ‘Aware’ på Dansk Arkitektur Center, der har sanserne i fokus.

Så mens regnen siler udenfor, kan man give sig selv en arkitektonisk krammer og omgive sig med kalejdoskopiske spejlvægge, dragende prismer og omsluttende kokoner af træ. Alt sammen er ledsaget af et lydtæppe, der er komponeret af den danske trio Mesmer, som leverer en symfoni af trompet, trommer og synths. Som kirsebærret på toppen er udstillingen badet i lys, som lyskunstneren Jesper Kongshaug har installeret.

Man bevæger sig igennem et væld af former og farver i de seks installationer, som udstillingen består af, og hensigten er, at ‘Aware’ skal skabe en bevidsthed hos beskueren om, at arkitektur handler om meget mere end bare bygninger. Det handler om at skabe miljøer, der får velvære og positive interaktioner mellem mennesker til at gnistre.

‘Aware’ kan opleves 22. marts til 15. september 2024 i Dansk Arkitektur Center, København.

/Louise Elly Meyer

Foto: Rasmus Hjortshøj

Noahs Ark

Noah Carter har altid været lidt af en gåde på den danske hiphop scene. En mytisk figur store rap stjerner som Gilli, Benny Jamz og Kesi namedroppede i deres tekster. Han brød i gennem med storhits som ’Come Alive’ og ’Do You’, som var tydeligt r’n’b inspireret og på engelsk.

Den 26. januar i år udgav Noah Carter singlen ’WinWin’, som på mange måder markerede et nyt kapitel i hans karrierer. Nu på dansk og mere klassisk hiphop i kontrast til hans tidligere r’n’b inspirerede udgivelser på engelsk. 

I fredags udgav han så hele albummet. 16 sange, 8 features og på dansk – en dag som danske rap-fans har ventet på siden hans første udgivelse. Gilli, Benny Jamz, Kesi, Hans-Phillip, Kimbo, Sivas og MAS er alle at finde som features på albummet, som er et kæmpe lyt hver for alle der elsker dansk hip-hop.

/Asger Lorenzen

Graziano

Den italienske bølge skyller fortsat indover os, og københavnerne kan ikke rigtig få nok af pasta, guldkæder og hvide plastikstole. Ikke at jeg dømmer nogen eller noget, jeg er faktisk selv ret vild med det hele. Derfor er jeg også rimelig tilfreds med, at der nu åbner endnu en italiensk beværtning og restaurant midt på Nørrebro. Graziano er kok Jonathan Balsløw Sørensens nye spisested, og alene det faktum at han tidligere har været på Mirabelle og Italo Disco, bør få mundvandet i gang, når man læser deres menu, som består af klassikere som tagliatelle al ragù de cinghiale og pasta al pomodoro. Med andre ord: Traditionel toscansk bondemad, serveret med kærlighed i flotte omgivelser.

Find mere om
Footer graphics