jonathan zeuthen knoll
Kok og medejer af restauranten Baka d'Busk på Nørrebro Jonathan Zeuthen Knoll. Foto: Rita Kuhlmann

Heartbeats anbefaler: Grøntsagsgangsters på tv, alkoholfrit søndags-jam og Nordeuropas største karneval

Hvad skal du se, gøre og opleve i denne uge? Vi har håndplukket et par ting, der er værd at bruge tid på lige nu.

Baka d’ Busk TV

Den populære plantebistro Baka d’ Busk har for nylig blændet op for deres helt egen Youtube-kanal, hvor de dokumenterer deres gøren og laden i og omkring deres restaurant på Nørrebro. Hvis man har været der, ved man, at tingene kører i et temmelig højt gear, og det i den grad også tilfældet i de tre kvarterlange episoder, der findes indtil videre. Faktisk er det total kaos, alting sejler, og i grunden er det ret besværligt at beskrive, hvad der foregår, men humøret er virkelig højt blandt de selvudnævnte grøntsagsgangsters, som ikke bare er restaurantejere, men også hinandens bedste venner. Halvdelen af tiden siger de bare underlige lyde og brokker sig over hinanden, og hvor mange tømmermænd de har, mens der kører noget hjemmelavet orgel-bossanova i baggrunden. Det minder lidt om noget bagstivt tv, Vice engang kunne have lavet, og det er det mest underholdende jeg har set længe. Like and subscribe.

/Thomas Balslev

Alkoholfri søndagsfest!

Søndag har altid været en irriterende dag. En falsk fridag. Man har tit tømmermænd, i hvert fald i min alder, og mandagens opgaver rumsterer allerede i baghovedet. Den 2. juni starter dog et koncept, der giver søndagen glimmer uden at gøre tømmermændene værre. Navnet er ’Sound of Sunday’, og formålet er at mødes omkring musikken uden alkohol. Det er Brooklyn Brewery + H2O, der står bag konceptet, som desuden er helt gratis. Der vil være musik fra DJ-fællesskabet PREE og R&B-sangerinden Tamara, musikbingo med Nikki og Laila fra P3 og gratis toast og alkoholfri øl til de hurtigste. Det hele sker lige ved Københavns kanal på Christianshavnsbåden.

/Asger Lorenzen

Karneval i Aalborg

Som eksil-aalborgenser må jeg bare slå fast: Karneval i Aalborg er årets fest. Punktum. Det er Nordeuropas største karneval, og i år hedder datoen lørdag 25. maj. Her kommer alle indbyggere i byen til at stimle sammen i et gigantisk optog udklædt som ‘Bananer i pyjamas’, sømænd, ‘Find Holger’ og alt muligt andet mere eller mindre opfindsomt. I år er temaet ‘Fantastiske væsner’, og det er selveste Suspekt, der er blevet kåret som årets karnevalskonger. De vil derfor køre med gennem hele optoget på ‘kongevognen’. Vejene bliver naturligvis lukket for al trafik på karnelvals-ruten, der strækker sig gennem hele byen, og hvis man slutter sig til optoget fra bydelen Nørresundby, får man fornøjelsen af at gå over Limfjordsbroen ind til hjertet af Aalborg. I aalborgensiske folkemunde kalder man blot begivenheden for ‘karne’, og man glæder sig mere til denne dag end til juleaften. Alle forretninger, der forhandler tyl, pailletter og perler bliver støvsuget for varer op til den sidste lørdag i maj, som altid er karnevals-dagen, fordi folk handler ind til deres kostumer. Optoget slutter ved Kildeparken, hvor der vanen tro bliver holdt efterfest. I år spiller blandt andre Tessa, Ida Laurberg og Branco på scenen. Er du ikke den store fan af udklædning, er det også gedigen underholdning ‘bare’ at være publikum til gadefesten. 

/Louise Elly Meyer

Find mere om
Footer graphics