Foto: Dennis Morton

GENTS-forsanger: “Man tror, at man skal være pissesej og rockstjerneagtig, og så er man bare pauseklovn, mens folk spiller røvkrog”

Niels Fejrskov Juhl er kendt for sin dybe vokal og som den ene halvdel af synthpop-duoen GENTS. Her fortæller han om det smadrede, men romantiske tour-liv og om sit livs koncert på toppen af en bakke i Norge til et spil røvkrog.

Er det fedt at spille koncerter igen?

“Det er selvfølgelig super dejligt, for vi har jo været meget distanceret fra det. Vi var nærmest helt nervøse for, om vi overhovedet kunne huske, hvordan man gjorde. Men det har bare været fedt at komme igang igen og blive bekræftet i, at der er nogle mennesker, der lytter med og connecter med det. Vi lever meget højt på at være ude og spille, mens der måske er andre musikere, der virkelig elsker at være i studiet. Det gør vi også, men vi har turneret så meget, at det på en eller anden måde har været en eksistentiel krise ikke at kunne spille koncerter.”

Hvilke koncerter ser du mest frem til at opleve denne sommer?

“Jeg ville vildt gerne have hørt Coco O. på Hotel Cecil, men der var desværre udsolgt for længst. Hun har lavet det, jeg kalder en plade, man kan stole på. Det er et sygt move at lave så underspillet og kompromisløs en plade.”

Okay Kaya og Helena Gao spiller i Pumpehuset denne weekend og er to artister, jeg virkelig holder af. Okay Kaya er bare et helt vildt overkudsagtigt projekt med det mest intelligente og sjove tekstunivers. Helena Gao ser jeg en rigtig stor stjerne i, og hun laver nogle helt vilde ting. Ellers skal man tage hen på Christianshavn Beboerhus, hvor Nurse og Ghazall også spiller. Ghazal er en producer og sangerinde, der laver nogle rimelig fresh ting. Hun synger både på engelsk og farsi, som i sig selv er et mega flot sprog. Jeg synes virkelig, hun er syg.”

Foto: Dennis Morton

Hvad er det, koncerter kan?

“Som artist er der selvfølgelig de helt store milepæle, man aldrig glemmer… Roskilde Festival, headliner på Store Vega og den slags. Men vi har fandeme spillet nogle brændte steder. Vi har turneret en del i Europa, hvor vi har haft et par kufferter og er hoppet på en Flixbus og et tog. Det sidste halvandet år er det blevet tydeligt, hvad det smadrede, men samtidig meget romatiske og ærlige tour-liv kan. Eksempelvis har vi turneret meget i Rusland. Her har vi mødt en del mennesker, der ikke kunne et ord engelsk, men som bare virkelig gerne ville snakke med os på vores første tour der. Det var rimelig meget “lost in translation”. Men selve oplevelsen af, at ens musik kan connecte med folk, man i virkeligheden ikke kan have en samtale med, er ret stærk. De oplevelser, man ikke ellers ville få herhjemme, er noget af det, der er mest dyrebart ved det her liv, jeg lever.”

Hvad er dit livs koncert?

“Vi spillede engang på en festival, som hedder Audunbakken, der ligger i Norge. Vi endte så bare midt ude i ingenting i en eller anden norsk skov oppe på toppen af en bakke. Senere fandt vi ud af, at festivalen var opkaldt efter en skolelærer, der hed Audun. Det var så lokalt, som noget overhovedet kan være. Det var mere vejfest end festival. Auduns mor stod for maden, og hun lavede en gryderet, som hele festivalen var med til at spise.”

“Vi hang ligesom bare ud med folk og nåede at blive lidt venner med dem alle, fordi vi spillede ret sent, og der ikke var noget backstage-område. Publikum var søde nok at spille for, men den egentlige grund til, at de kom, var, fordi der kørte en turnering på scenen i et spil, der hedder ‘røvkrog’. Det gik dybest set ud på at vælte den anden med benene. Det var en hel turneringsform med indledende runder, semifinaler, finale, kommentatorer og pokaler. Røvkrog var på en eller anden måde det eneste, hele festivalen handlede om.”

“Det er bare sådan en tour-anekdote, hvor man møder op til et eller andet arrangement og tror, man skal være pissesej og rockstjerneagtig, og så er man mere bare pauseklovn til et spil røvkrog. Det er sådan nogle oplevelser, jeg savner. Alle de super weird oplevelser, der virker helt normale, når man står i det, men bagefter jo fremstår helt skøre. Selvom det ikke lyder så selvrealiserende, handler det også bare om det at komme ud til et super brændt arrangement. Jeg synes, det er en kæmpe gave at komme ud og se de der mærkelige hjørner af verden, uanset om det er i Rusland eller til en ristet vejfest i Norge.”

Du kan gratis tage ind og opleve GENTS live til Bloom Under the Oak i Søndermarken på fredag kl. 20.30. Læs mere om eventet her.

Du har netop læst en artikel fra Heartbeats.dk ❤️

Find mere om
Footer graphics