Kian Sadeghi
Foto: Rita Kuhlmann

‘Ghetto Fitness’ er genopstået på Heartbeats: “I kommer til at opleve en meget dyb side af mig og MJ”

Siden Radio24Syvs lukning i efteråret 2019 har der været stille om Kian og MJ fra ‘Ghetto Fitness’. Men nu er duoen tilbage med en helt ny podcast.

Hej Kian. Kan du ikke lige opfriske for os, hvem ‘Ghetto Fitness’ er?

“‘Ghetto Fitness’ er baseret på mig og MJ, som er min bedre halvdel. Vi er homies, og vi går langt tilbage. Jeg er oprindeligt fra Stengårdsvej i Esbjerg, som er en af de værste ghettoer i Danmark, og MJ er fra Rødovre. Jeg mødte ham for 10 år siden på et tidspunkt, hvor han var tyk, og jeg var trænet, og så skulle jeg bare få ham ned i vægt, mens jeg optog det og lagde det på Youtube. Det var sådan, ‘Ghetto Fitness’ startede, inden vi kom på Radio24Syv, fordi de ville lave et program, der gav stemme til ghettoen. Da vi startede, anede vi faktisk ikke, hvad vi skulle lave, vi vidste bare, at vi skulle tale om ting og nyheder på vores egen måde. Så det gjorde vi bare.”

Hvilke reaktioner har I fået indtil nu?

“Puha, hvis jeg skal være ærlig, så var vi nok det mest hadede program på Radio24Syv. Vi fik de mest brutale sms’er om, at vi var nogle perkere, der skulle sendes hjem. Men i sidste ende var det meget blandet, for andre var meget vilde med os.”

Hvorfor laver I egentlig den her podcast?

“Vi laver den, fordi vi gerne vil fokusere på, at der er en helt masse personer, der prøver at integrere sig i samfundet så godt, som de nu kan. Vi vil gerne være med til at fortælle, at selvom man kommer fra ghettoen, vil man gerne være en del af det danske samfund. Vi vil stadig gerne være en del af det fine hold. Vi vil også gerne skubbe til billedet af, at muslimer er fine og fejlfri. Derfor går vi op i, at programmet ikke har noget manuskript. Det skal være meget ægte og menneskeligt.”

Hvad kan man forvente sig af den nye sæson af ‘Ghetto Fitness’?

“Jeg lover jer for, at det bliver en version af ‘Ghetto Fitness’, hvor vi er blevet mere professionelle, og jeg vil vædde med, at lytterne kommer til at opleve en meget mere dyb side af mig og MJ. Det fik vi aldrig lov til på Radio24Syv, fordi det gik så stærkt derovre. Den her gang er der ikke så meget råberi som tidligere, men det er stadig os, bare med mere dybde og mindre overfladiskhed.”

Jeg har hørt, at I gerne vil nedbryde tabuer om at være muslim. Hvad er det for nogle tabuer?

“Min egen personlige erfaring er, at der er en ekstra opmærksomhed overfor dig, når du er muslim. Du må ikke bande, du skal opføre dig ordentligt, du må ikke sidde med en dansker og blablabla… MJ og jeg vil gerne neutralisere det her billede af, at muslimer altid har skæg og er konservative – vi vil skabe en bro mellem danskere og indvandrere. Fordi det der sker i mange andre medier er, at de deler danskere og muslimer op og fokuserer på konflikter. Det gider vi ikke.”

I kommer også til at have gæster. Hvem kigger forbi studiet?

“Jeg kan sige, at vi har et fedt line-up til den her sæson. Vi har Roland Møller forbi, og vi taler om de fedeste emner med ham. Og så har vi Nima Zamani fra Radio4 – en debattør, som er varm for tiden. Vi har Ditte Okman fra sladderprogrammet ’Det vi taler om’ med. Og så har vi den kvindelige imam Sherin Khankan og Thomas James Thomsen med i studiet. Jeg kan love dig for, at vi taler om nogle sensitive emner, der er meget dybe. Du kan forvente en række programmer, der bevæger sig mellem seriøsitet, humor og ballade – leveret uden filter, så lytterne får nogle ærlige svar på nogle svære ting. Det er det, ‘Ghetto Fitness’ handler om.”


Du har læst en artikel fra Heartbeats.dk ❤️

Find mere om
Footer graphics