Roland Møller
Foto: Rita Kuhlmann

Roland Møller er ny rådgivningsekspert på Heartbeats: “Jeg kan bruge mine talegaver og spare på mit grimme fjæs – som er ved at blive lidt overeksponeret”

‘Rådgiverne’ hedder Heartbeats’ nyeste podcast, som har premiere fredag. Vært er skuespiller Roland Møller, og med sig har han i hvert afsnit et panel af alternative medrådgivere.

Hvorfor har du kastet dig over podcast?

“Fordi jeg er god til det og synes det er sjovt. Det gør mig også til en bedre skuespiller, og jeg kan bruge mine talegaver og spare på mit grimme fjæs –  som er ved at blive lidt overeksponeret, særligt i Danmark. Så det er en måde at holde mig selv inde i gamet. Man skal ikke lægge alle sine æg i én kurv, og nu kan man jo se, hvad der sker med coronakrisen, hvor alle får savet armene og benene af, men der var jeg så heldig at have det her, jeg kunne fortsætte med. Lige nu går det jo skide godt, men det bliver aldrig ved med at gå godt, og så tænkte jeg, at jeg skulle prøve at lære noget andet også.”

Er det din egen ide?

“Ja. Jeg var ude hos jer på Heartbeats sidste år og lave et interview med Ditte Okman, og det syntes alle var så underholdende, at Le Gammeltoft spurgte, om ikke jeg skulle have mit eget program. Det gik vi så og tyggede lidt på, inden vi kom på idéen til, at det skulle være et alternativt rådgivningsprogram til folket.”

Hvem er med i dit rådgivningspanel?

“Jeg har valgt nogle mennesker, som ved noget om emner, jeg ikke selv er ekspert i. Og som har lidt mere kant end, hvad skal jeg kalde dem, gennemsnitsdanskerne. I kraft af min profil henvender jeg mig måske til nogle særlige typer mennesker, og derfor har jeg også valgt nogle, der nok ikke vil blive inviteret ind som gæster i andre panelprogrammer i radioen. Vi er dem, de andre ikke må lege med, kan man sige.”

Og Kian og MJ fra ‘Ghettofitness’, som også får deres eget program her på Heartbeats over sommeren, er med?

“Jeg har en svaghed for underdogs og folk, der har kæmpet for at skifte karriere eller livsstil. De drenge er et godt eksempel, for selvom de er meget “perkeragtige”, er de også ret integrerede og bevidste om den racisme, de møder hver dag. De forsøger bare at tackle den på en anden måde. Det har jeg kæmpe respekt for, og defor vil jeg gerne give dem en hånd. Mange mennesker spørger om min mening, og når jeg så giver dem kritik, har de svært ved at tage imod den. Men det har de her drenge ikke, og det gav dem en plads i mit hjerte. Jeg er for øvrigt også med i deres podcast.”

Hvem har du ellers fået lokket med?

“I et af afsnittene har jeg Frederik Cilius og Rasmus Bruun med fra ‘Den Korte Radioavis’. På forhånd talte vi om, at de måske kunne være lidt tørre i det, og vi tænkte, at vi måske skulle byde dem på en drink. Det skal jeg lige love for, at de tog til sig, for vi nåede at blive hamrende stive på Toga Vinstue, samtidig med at vi raflede. I løbet af aftenen legede vi også en leg, hvor vi skulle se, hvem der var bedst til at lave parodier. Hvis man tabte, skulle man løbe ud og vise røv. Og deres producer, Nina, kunne slet ikke finde ud af det, og måtte selvfølgelig ud på gaden…. Alt i alt endte det dog med at blive et ret godt program, hvor vi virkelig ramte det, jeg gerne vil.”

Har du også kvindelige gæster med?

“Ja. I et afsnit er Line Baun Danielsen, Mascha Vang og Sisse Sejr-Nørgaard gæster, og vi taler blandt andet om børneopdragelse. Der blev jeg altså sat lidt på plads, og som den eneste mand i studiet måtte jeg bare sætte mig tilbage, lære og forsøge at være djævlens advokat. Det har meget været min opgave. Det og så at rådgive.”

Nu kommer der så i første omgang 10 afsnit. Håber du også på en nr. 2 sæson?

“Ja, i den grad. Jeg har virkelig nydt at lave det. Mit motto er, “let’s make money but have fun while doing it”, og nu har vi også fået Jägermeister med som sponsor, og det har givet lidt ekstra blod på tanden.”

Hvad med så med filmarbejdet? Ligger det helt stille nu?

“Jeg er lidt i et limbo lige nu med to amerikanske produktioner for henholdsvis Netflix og Amazon. På en af dem er det blevet foreslået, at vi skuespillere skulle flyves ind i privatfly, testes for virus og derefter isoleres i først 14 dage og dernæst i fire måneder på filmsettet. Det er jo helt sindsygt. Så økonomisk går jeg og bløder lidt.”

Og du er vel ikke typen, der lige har lagt lidt penge til side?

“Nej! Hverken jeg eller mine venner har penge, så jeg har måttet bruge det, jeg havde lagt til side til skat i år. Men nu kommer podcasten her, og så hjælper det forhåbentlig lidt på det.”

Find mere om
Footer graphics