Chaka Khan

Feel the funk: Se Chaka Khans nye musikvideo her

‘Like Sugar’ viser, at Chaka Khan stadig er dronningen af funk.

Foto: Screendump

Sidst vi hørte fra Chaka Khan var, da hun for 10 år siden udgav ‘Funk This’. Albummet blev belønnet med en Grammy for bedste R&B Album og for bedste R&B Perfomance.

Og selv om de siger, at man bør stoppe på toppen, har Chaka Khan ikke tænkt sig at lytte.

Nu er hun nemlig stærkt tilbage med ‘Like Sugar’, som legende let stryger gennem højttalerne og hurtigt melder sig på banen som en oplagt kandidat til årets sommerhit. Det tidsløse nummer er blevet til i samarbejde med Major Lazer-produceren Switch og fortsætter i tråd med den musik, der har givet Chaka Khan tilnavnet Queen of Funk. 

Singlen ‘Like Sugar’ er en elegant og simpel opvisning i, hvordan man laver et stærkt og catchy funknummer. Det overbeviser i så høj grad, at forventningerne til hendes nye album er røget i vejret her på redaktionen, hvor vi har savnet en solid omgang funk i mainstream-musikken. Og det ligner, at Chaka Khan forløser det savn. Planmæssigt udkommer albummet senere på året gennem Switchs nystartede pladeselskab Diary Records.

Og som om de musikalske vibes ikke er nok i sig selv, topper hun sit comeback med en video, der visuelt også løfter langt ind i år 2018 med masser af boogie, farver og dans, som sørger for at hjælpe selv det stiveste træben til et lille vip eller to.

For mens hele Danmark marinerer øregangene i trap-inspirereret dancehallpop, er det på tide at lytte ekstra godt til funkdronningens budskab: ”When I feel the funk, I give in / Get up on your feet

Find mere om
Footer graphics