Amy Winehouse skal på ny verdensturne … som hologram
Radio & podcast
menu-close

Amy Winehouse skal på ny verdensturne … som hologram

15. oktober 2018 |

Pengene fra koncerten skal ifølge hendes far gå ubeskåret til velgørende formål.

Cand.mag. i journalistik og filosofi. Skriver om kultur, videnskab og teknologi. Kontakt: soren@heartbeats.dk

Foto: Rama (Wikimedia Commons)

Engang var døden absolut. Sådan er det ikke nødvendigvis længere.

I 2019 får fans mulighed for at opleve Amy Winehouse i levende live, når hendes hologram drager på verdensturné. Hun får følgeskab af et liveband, der skal optræde med digitalt forbedrede versioner af hendes sange.

Sangeren selv døde i 2011 af alkoholforgiftning, og siden har hendes forældre oprettet fonden ’Amy Winehouse Foundation’, som bl.a. hjælper unge mennesker med alkohol- og stofproblemer.

Hendes far, Mitch Winehouse, fortæller, at pengene går ubeskåret til fonden.

”Det bliver noget helt særligt at se hende optræde igen. Det kan ikke beskrives med ord. Vores datters musik gjorde en forskel for millioner af mennesker, og det betyder alt for os, at hendes eftermæle kan fortsætte på denne innovative og banebrydende måde,” siger han.

Hologram-teknikken anvendes allerede i vid udstrækning til afdøde musikere. I 2012 kunne gæsterne til den amerikanske festival Coachella opleve Tupac optræde side om side med Snoop Dogg, mens også Michael Jackson og Whitney Houston er genopstået som hologrammer.

Senest var det Billie Holidays tur. Jazzsangerinden, der levede et hårdt liv med misbrug, optræder nu 40 minutter hver eneste dag i USA’s første hologram-teater i Los Angeles.

Det er endnu uvist, hvor og i hvilke lande Amy Winehouse optræder. Men indtil da kan fans glæde sig til dokumentaren ’Amy Winehouse – Back to Black’, der udkommer i november.

Søren Vestergaard Thiesen

Cand.mag. i journalistik og filosofi. Skriver om kultur, videnskab og teknologi. Kontakt: soren@heartbeats.dk