DJ Smokey

Resident dj Smokey anbefaler: 3 Roskilde-koncerter

I vores miniserie af Roskilde-anbefalinger har vi valgt udspørge en sidste resident dj, i jagten på at finde de bedste koncerter på dette års Roskilde Festival.

Simone Øster går normalt under aliaset Smokey. Når hun står bag pulten som solo dj, er hun optaget af den britiske klubscene, og spiller hovedsagligt UK bass og UK garage.

Simone Øster er også en del af det succesfulde dj-kollektiv Aperion Crew. Apeiron Crew tæller Courtesy, Mama Snake og Solid Blake.

De fire kvinder har sammen spillet på det legendariske Berghain i Berlin, og har turneret Europa tynd med deres stærke dj-sets. Simone Øster spillede selv med Apeiron Crew på Roskilde Festival i 2016, hvor de endda hostede scenen East. De kuraterede scenen sammen med Tape fra Aarhus, og bookede blandt andre legenderne Lee Gamle, DJ Hvad og Perko. 

Derfor sætter vi enorm stor pris på, at Simone Øster havde tid til at komme forbi Heartbeats’ Studio 6 på Værnedamsvej i København til en snak om, hvad hun glæder sig til at se på årets Roskilde Festival. 

“Sammenlignet med tidligere år, hvor Roskilde Festival har været meget fokuseret på rockkoncerter, synes jeg virkelig at programmet de seneste år har været fyldt med mange spændende ting for enhver smag. Jeg synes, at de har et super stærkt program i år, som man kan gå på opdagelse i, også selvom man kan lide techno for eksempel.”


Hvilke koncerter glæder du dig mest til at se i år?

“Hvis man skal starte i det lidt mere eksperimenterende hjørne, så vil jeg glæde mig meget til at se Yves Tumor og Amnesia Scanner. Det er meget eksperimenterende og støjende oplevelser, men jeg har kun hørt Yves Tumor en enkelt gang til Unsound Festival i Krakow. Det var super fedt og et vildt, vildt show hvor man virkelig fik interageret. Han stagedivede, havde mange dansere med og det var helt eksplosivt. Så det skal jeg klart se.”

Yves Tumor spiller på Apollo fredag d. 5. juli kl. 20.15


“En kæmpe anbefaling herfra er SOPHIE! Jeg glæder mig rigtig meget til at se det show, fordi nu har jeg læst, at det skulle være et show, hvor der også er fuld gang i dansere som vouger. Det skulle have nogle seksuelle referencer, så man kunne godt forestille sig, at det bliver et ekstra kraftfuldt show med skør candyfloss lyd. Det tror jeg virkelig bliver sindsygt. Det kan kun blive en kæmpe fest.”

SOPHIE spiller på Apollo fredag d. 5. juli kl. 00.00


“Den sidste jeg vil sende en anbefaling til, er den københavnske producer Martin Shacke, der går under navnet Schacke. Schacke har totalt vind i seljene, ligesom der er vind i sejlene for den hurtige københavner technolyd. Også i udlandet. Jeg spiller det ikke så meget selv, når jeg dj’er, men man kan ikke fornægte at det bare virker.

Schacke har en super fed energi og han er utroligt autentisk. Selvom det er hurtig techno, er det ikke som sådan dystert, det er rimelig følsomt og party. Jeg vil kalde det sexy 90’er rave – findes der noget bedre? Jeg spørger bare.”

Schacke spiller på Countdown mandag d. 1. juli

“Der er en Fast Forward-showcase (københavnsk technokollektiv) med Ida Engelhardt, Tool m.fl. på den nye technoscene, og det synes jeg er max fedt. Jeg forstår virkelig godt, at de tør at sætte spotlight på denne scene. Det ville være vanvittigt, hvis de ikke bookede dem, set i lyset af deres store succes i ind- og udland.”

Hvad skal vi forvente af dit set?

“I kan forvente at jeg nok tidligt på aftenen kommer til at spille nogle lidt langsommere break-beat ting, nok noget millenium garage op til NatKat – fordi jeg ved at Frej Levin (forsanger i NatKat) også er helt vild med garage. Generelt bliver aftenen godt og blandet, primært med fokus på engelske subgenrer, som jeg jo altid spiller. Der bliver ikke hevet nogle helt nye genrer op af posen, men det bliver helt sikkert min musik. 

Du kan læse om Aperion Crew via Resident Advisor her

Footer graphics