Kaleb Nimz
Foto: Kaleb Nimz

Livemusik er bedre end sex, ifølge nyt studie fra koncertarrangør

Skal man tro en ny rapport fra Live Nation, er livemusik bedre end sex. Oh really?

Ifølge koncertarrangøren Live Nation svarer 71 procent af de mere end 22.500 adspurgte, at livemusik er blandt de øjeblikke, hvor de føler sig mest i live.

Sammen med et kulturbureau har Live Nation spurgt folk fra 11 forskellige lande i alderen 13 til 65 år om deres forhold til livemusik.

Mange svarede, at ”livemusik giver mere intense følelser end streamingmusik, og vægter det højere end sex.” Faktisk så meget højere end sex, at hele ”10 procent svarede, at de var mere tilbøjelige til at vælge livemusik frem for sex.”

Og ja, jo. Helt sikkert. Livemusik er da en fantastisk ting, men ligefrem bedre end sex? Det lyder som et tvivlsomt møde mellem et pseudostudie og et reklamestunt fra en arrangør, der lever af, at folk køber koncertbilletter.

Uanset motiverne bag undersøgelsen er der styr på tallene. To tredjedele af de adspurgte mellem 18 og 34 år svarer, at de har været til mindst en livekoncert det seneste år. Live Nation skriver, at musikfans i denne kategori føler, at de ”bliver oplevelsesfrarøvet” på grund af musikindustriens fokus på digitale satsninger.

Her på Heartbeats forstår vi ikke helt, hvorfor det skulle være et enten eller. Streaming = dejligt. Live musik = dejligt. Sex = dejligt. More is more med andre ord.

Find mere om
Footer graphics