H.K.H. Prins Henrik
H.K.H. Prins Henrik. Foto: Lærke Posselt.

Dj Royale: Bruun Rasmussen sætter Prins Henriks vinylsamling på auktion

Først under hammeren, dernæst under pickuppen. 9. februar sættes de sidste af Prins Henriks kunstgenstande til salg.

Harske Hubbi ville ikke være i tvivl: Det her er totalt i orden musiksmag – og så er den tilmed royal.

Vi er mange fans af Prins Henrik (Eller ‘Kongen’ som vi Henrik-aficionados blot kalder ham), som gerne ville scratche lidt på nogle af de vinyler, Bruun Rasmussen søndag den 9. februar sætter til salg.

Franske visesangere som Edith Piaf og Charles Aznavour, klassiske værker af Carl Nielsen, Mahler, Debussy, Haydn og Brahms, avantgarde fra Per Nørgård og tilmed lidt Poul Reumert og en anelse Anne Linnet.

Og så er der svenske viser, indisk kunstmusik, folklore fra Argentina, Grækenland og Ukraine. Men også pikante viser fra Frankrig, den svenske trubadur Evert Taube, Jørgen Ingemann og Frederik og Nina. Sammen med  Brorsons julesalmer, Trille og Bifrost.

Foto: Bruun Rasmussen

Det er tredje og sidste del af den store Bruun Rasmussen-auktion, der siden sommeren 2019 har sat prinsgemalens kunstgenstande og andre ejendele under hammeren.

Og det sidste katalognummer, ‘lot 2006/9452’, er altså vinylsamlingen.

Prins Henrik var nemlig en en ivrig samler, og hans private pladesamling bestod af mere end 900 plader. Først og fremmest lp’er, men også en del singler, som kan ses Bruun-rasmussen.dk  

Samlingen er vurderet til 5.000-10.000, fortæller Alexa Bruun Rasmussen.

Foto: Bruun Rasmussen

“Det er jo ikke et samleområde, vi kender så meget til i auktionsbranchen, så derfor er samlingen måske også lidt forsigtigt sat. Men det er en mulighed for at åbne for nogle andre kunder end dem, der har set på den anden del af Prins Henriks samling, der bestod af afrikanske skulpturer og masker og asiatiske jadefigurer. Og så har jeg jo hørt, at vinylplader er ved at få en revival igen,” siger Alexa Bruun Rasmussen, der forestiller sig, at en kommende køber vil være en privatperson, der deler prinsens passion for musik.

“En som samler med hjertet,” som hun formulerer det.

“Nogle vil nok købe samlingen, fordi der er en helt særlig ‘story telling’ i, at den har tilhørt Prinsen, men jeg tænker, at alle med en interesse for musik vil være interesseret. Jeg håber, at vores kunder, hvor der måske er nogle musiknørder imellem, vil hjælpe os til at vurdere, hvor meget sådan en pladesamling skal koste. For det er jo markedet, som i sidste ende bestemmer, uanset hvilken vurdering vi sætter,” siger Alexa Bruun Rasmussen, der fortæller, at auktionshuset har oplevet en “overvældende stor” interesse for Prins Henriks samlinger.

“Der var været opmærksomhed både herhjemme og fra udlandet, fordi folk har været interesserede i at komme bag om prinsen og se den verdensmand, han også var, og få et indblik i at han nød musik og kunst.”

Foto: Bruun Rasmussen

Bruun Rasmussen sælger Prinsens ejendele for boet efter Prins Henrik, og både Kronprinsparrets Fond og H.H. Prins Nikolai’s og H.H. Prins Felix’s Fond får del i overskuddet.

Find mere om
Footer graphics