Foto: Shutterstock

Det største kryptotyveri nogensinde: Hackere har stjålet valuta for 3,6 milliarder

En gruppe hackere har stjålet kryptovaluta – heriblandt bitcoins – til en værdi af flere milliarder kroner. Hvorfor? “For sjov”, hævder en af tyvene.

Kryptovaluta til en værdi af svimlende 3,6 milliarder kroner blev tidligere på ugen stjålet fra platformen Poly Network. Men nu har sagen, der bliver kaldt det største tyveri af kryptovaluta nogensinde, taget en uventet drejning.

Hackerne, der kalder sig Mr. White Hat, har nemlig leveret dele af rovet tilbage, skriver Financial Times og CNN.

Tirsdag kunne Poly Network brødbetynget berette, at en gruppe hackere havde udnyttet en brist i platformens systemer og var lykkedes med at stjæle kryptovaluta – heriblandt bitcoins – til en værdi af 600 millioner dollars.

Samme dag forlangte platformen, at hackerne leverede pengene tilbage – ellers ville Poly Network gå rettens vej.

“Den sum af penge, I har hacket jer til, er den største sum i et decentralt finansielt netværks historie. Myndigheder i ethvert land vil anse dette som en stor økonomisk forbrydelse, og I vil blive retsforfulgt. Det er meget uklogt af jer at foretage yderligere transaktioner”, skrev Poly Network i et forsøg på at komme i kontakt med de cyberkriminelle.

“I bør tage fat i os for at forsøge at finde en løsning”.

Som sagt så gjort.

Mindst en tredjedel af udbyttet er blevet leveret tilbage, skriver Poly Network på Twitter.

For hackerne handlede det aldrig om at blive rige på kryptovaluta. De gjorde det “for sjov” og for at sætte fokus på den minimale beskyttelse både forbrugere og professionelle har inden for digital valuta. Det fortæller en person, der hævder at være en del af hackergruppen.

Poly Network har offentliggjort detaljer om de digitale wallets, som de stjålne værdier er blevet overført til. Og det kan da også blive svært for tyvene at bruge de stjålne midler.

“Selv om du stjæler kryptoaktiver, er det ekstremt svært at hvidvaske dem og udbetale pengene på grund af gennemsigtigheden i blockchain og den udbredte brug af blockchain-analyser fra finansielle institutioner,” siger Tom Robinson, medstifter af blockchain-analyseleverandøren Elliptic.

En blockchain bruges, når man laver en transaktion fra en person til en anden uden at involvere en tredjepart.


Du har netop læst en artikel fra Heartbeats.dk ❤️

Find mere om
Footer graphics