Tobias Rahim
Tobias Rahim. Foto: Rita Kuhlmann

Tobias Rahim har sat sit nøgenbillede til salg: “Jeg havde regnet med mere had, men indtil videre har jeg kun mødt kærlighed”

“Jeg har en multikulturel baggrund, hvor der ikke er tradition for nøgen-kryptokunst, men én skal jo være den første,” siger han.

I årevis åd frygten sig gennem sangeren Tobias Rahims krop og sind, men i dag har han taget kampen op og med egne ord vundet den endelige duel.

Og så har frygten fået ham til at gøre noget, han aldrig havde troet skulle ske. Han har sat et nøgenbillede af sig selv til salg som et digitalt kunstværk, der kan købes for kryptovaluta.

Heartbeats har talt med Tobias Rahim om, hvordan frygten har præget hans liv, og hvad det betyder at sætte sig selv fri.

Hvad betyder frygt for dig?

“Frygt har altid fyldt meget i mit liv. Jeg har en stærk forestillingsevne, og som barn viste den sig tit fra sin mørke og dystre side. De voksne var bekymrede for min psyke. Senere har jeg lært, at frygt fylder meget i alles liv, og at netop dén følelse holder os mennesker tilbage. Den holder os tilbage, når vi i virkeligheden gerne vil stå ved os selv. Og den lammer vores ben, når vi endelig har besluttet os for at gå efter det, vi drømmer om.

Frygt er din værste fjende forklædt som din bedste ven. Frygten manipulerer dig med en kærlig og velkendt stemme til at vælge stilstand fremfor udvikling. Jeg har taget kampen op imod min frygt på multi-dimensionelle planer. En endelig duel. En indre revolution, hvor jeg kræver, at frygten træder ned fra magten og lader et lysere sind overtage.”

Som sanger er du vant til at blotte dig selv og dine følelser, hvad enten det handler om hjertesorger, fremmedhad eller politiske holdninger. Hvordan føles det at blotte sig selv i bogstaveligste forstand? 

“Det føles på mange måder mindre blottende… Jeg har selv valgt at lægge billedet ud, og jeg har det godt med billedet. Vi sælger alle os selv til kapitalismen, og det føles rart endeligt at gøre det så bogstaveligt. Jeg tager ejerskab på det. Mit nøgenbillede er til salg. Det er en vare. Og jeg føler, at det er en god vare, som kan blive en rigtig god investering for vinderen af auktionen.”

Tobias Rahim
Foto: Rita Kuhlmann

Er det så mest sårbart for dig at blotte dig gennem din musik og dine tekster eller på billedet?

“Når alt det her er sagt, så er det selvfølgelig også grænseoverskridende. Frygtens stemme har mindet mig om, at jeg har en familie, der nok finder den her type nøgenhed mere provokerende, end jeg gør. Jeg har en multikulturel baggrund, hvor der ikke er tradition for nøgen-kryptokunst i nogle af kulturerne, men altså, én skal jo være den første. 

Jeg elsker min familie ind i hjertet, og den kærlighed går begge veje. Hele ideen med at kalde billedet for ‘Den Neo-Skandinaviske Mand’ handler jo netop om at stå ved, hvem jeg er. Og stå ved min familie. Om 200-300 år tror jeg, at gennemsnitsmanden i Skandinavien kommer til at ligne mig. Når folkeslagene fra syd og øst har blandet sig smukt ind i den skandinaviske genmasse.”

Hvorfor har du valgt at sætte et nøgenbillede af dig selv til salg?

“Hmmm, det er noget, jeg har gjort ud fra intuition. Og tanken om at skabe den første skandinaviske kryptokunst-auktion var for stærk til at modstå. Der var noget besejrende i at gøre det.”

Hvad har reaktionerne været på dit billede?

“Reaktionerne har indtil nu været overraskende gode. Jeg havde regnet med mere had, men indtil videre har ‘Den Neo Skandinaviske Mand’ kun mødt kærlighed.

Jeg tror, at folk er ved at gøre op med deres frygt og kan se opblomstringen af mod og menneskelig kærlighed i billedet. Det har været en forløsende oplevelse indtil videre.

Men vi kan ikke snakke om ‘Den Neo Skandinaviske Mand’ uden at snakke om fotografen Petra Kleis. Petra er så dygtig, at mine ord har svært ved at beskrive det. Hverken Petra eller jeg havde regnet med, at turen i fotostudiet ville blive til et nøgenbillede. Vi skulle bare have lavet nogle pressebilleder til mit album, men Petra har den ypperste egenskab, som en fotograf kan have. Hun får folk til at blomstre. Hun for folk til at hvile i dem selv.”

‘Den Neo Skandinaviske Mand’ er den første skandinaviske kryptokunst-auktion. Auktionen slutter 23. juni.


Du har netop læst en artikel fra Heartbeats.dk ❤️

Footer graphics