Versailles

Dans som solkongen selv: Når nu Sónar er flyttet, hvorfor så ikke tage på festival på Versailles?

En af Frankrigs mest berømte turistattraktioner, Château de Versailles udenfor Paris, åbner denne sommer for en elektronisk musikfestival.

Mange af de faste gæster på den elektroniske festival Sónar i Barcelona har været frustrerede over, at den spanske perle i år er flyttet fra juni til juli. Det er noget med en stor tekstilmesse, som gør, at en del faste gæster må springe Sónar over i år, fordi den kolliderer med børnefamilieplaner og skolernes sommerferie.

Men for de festivalløse og Sydeuropa-glade kommer der nu en fin substitut. Selveste Solkongen, Ludvig 14.’s, pompøse barokslot, Versailles, lægger nu, om ikke bonede gulve, så i hvert fald terrasse til en ny festival, kaldet Versailles Électro. Den kommer til at finde sted lørdag 8. juni fra klokken 20.30 til midnat og vil inkludere navne som Breakbot x Irfane, Busy P, Myd og So Me – fire store elektroniske dj’s, alle signet på Ed Banger Records. Det skriver fransk Vogue.

Selve festen finder sted udenfor Spejlsalen, på terrasserne, og altså ikke inde i selve slottet, men lyden bliver umiskendelig fransk og med en lille chapeau til tidligere tiders vilde royale fester.

Versailles Électro-billetter koster mellem 22-60 euro afhængigt af graden af VIP og champagne, billetterne er allerede til salg.

Footer graphics