Nikolaj Stokholm Zulu comedy galla
Foto: PR

Den store pølsefest: Det mest komiske ved Zulu Comedy Galla var, hvor plat og tonedøvt det var

Søndag løb Zulu Comedy Galla 2021 over skærmen. Det stod på mange måder i skærende kontrast til sidste års show med Sofie Linde i hovedrollen.

Den danske comedy-scenes eneste awardsshow, Zulu Comedy Galla, løb af stablen i weekenden. Og lad det være sagt fra start: Det var én stor pølsefest – eller rettere dillerdans.

Der var tre priser på højkant. Og det var tre hvide mænd, der hev dem med hjem. Så langt, så godt…

Derudover bestod aftenens helt store nummer i, at værten, Nikolaj Stokholm, dansede i en læderjakke med virkelig mange påklistrede dildoer. Et nummer, som i øvrigt er tyvstjålet fra den australske komiker Sam Simmons.

Meningen med showet var formentlig, at vi skulle læne os tilbage med et godt grin og glemme verden udenfor efter over et år med pandemiske tilstande. Selv kunne jeg ikke lade være med at tænke, at noget var helt off. Nærmest tonedøvt.

Det virkede ikke engang til, at de mange kendisser og komikere, som befandt sig i publikum, morede sig særlig godt.

For et år siden holdt Sofie Linde sin nu ikoniske “Hvis-du-ikke-går-med-ud-og-sutter-min-pik-så-fucking-ødelægger-jeg-din-karriere”-tale til samme prisuddeling i Operaen i København. Talen blev katalysator for en række magtfulde mediemænd og ministres farvel til kød-buffetten.

Sofie Linde var den kun anden kvindelige vært i showets 14 år lange levetid, og så kunne man jo fristes til at tro, at Zulu Comedy Galla ville lede bare en lille smule efter en kvindelig vært. I stedet fik vi fornøjelsen af Nikolaj Stokholm, som også endte med at vinde prisen som årets komiker. I kid you not.

Ret skal være ret. For komiker og ‘Tæt På Sandheden’-vært Jonatan Spang berørte da kort konsekvenserne af sidste års tale under sin præsentation af Linda P, der var nomineret til aftenens hovedpris:

“Tænk engang, sidste år var det her show selve epicenteret for samfundsomvæltning. Der blev startet en tsunami, der rejste en flodbølge, der har væltet folk som Morten Østergaard, Naser Khader og Kristian Heegard. Thomas Warberg er lige på trapperne,” sagde Jonatan Spang, hvilket fik publikum til at grine akavet.

Og så var den skid slået.

Resten af tiden lod det mere til, at tilrettelæggerne bag showet helst så, at komikerne ikke skulle ødelægge den gode stemning. Igen.

Elefanten i rummet

Tidligere år har der været tradition for, at værten har en politisk agenda fremført i form af en tale eller sang. For eksempel da Nikolaj Lie Kaas var vært i 2017 og sang om temperaturstigninger og oversvømmelser i musikvideoen “Polen Smelter” med Ulrik Thomsen, Nikolaj Coster-Waldau og Noora fra SKAM.

Eller da tidligere vært Søren Rasted i 2019 sammen med en masse børn optrådte som Michael Jackson, efter at ‘Leaving Neverland’-dokumentaren var udkommet samme år.

Nikolaj Stokholm lod i stedet til at have mere travlt med hive i dildoer på sin læderjakke, lave jokes om sit medbragte jazzband og tale om, at hans søn kaster meget med sutter. Ja, det blev næsten et familien Stokholm-show, da værtens egen hustru kom på scenen for at holde nomineringstalen for ham, og hun samtidig forsikrede publikum om, at Nikolaj Stokholm altså også ér sjov i de hjemlige gemakker.

Og det er jo ikke sådan, at Zulu Comedy Galla fra nu af kun skal handle om politikeres krænketogt, eller hvor stort løngabet er mellem mænd og kvinder i mediebranchen, men det havde klædt TV2 Zulu ikke at slukke for debatten allerede året efter.

Selv havde jeg forventet, at vi godt kunne tale om elefanten i rummet og ikke var så berøringsangste for virkeligheden udenfor scenen i Operaen. Hvis showet fortsætter i samme rille næste år, orker jeg i hvert fald ikke se med igen.

Det er vitterligt tragikomisk, at allerede året efter prisuddelingen, hvor Sofie Linde satte gang i anden #MeToo-bølge herhjemme, skal Zulu Comedy Galla smøres ind i diller og far-jokes.

Så sjovt er det jo heller ikke.


Du har netop læst en artikel fra Heartbeats.dk ❤️

Find mere om
Footer graphics