Billy Porter
Fra Billy Porters Instagram

Billy Porter er Hollywoods modigste moderebel

I anledningen af at serien ‘Pose’ er tilbage, hylder vi fem af skuespilleren Billy Porters mest mindeværdige looks gennem tiden.

Anden sæson af den populære Ryan Murphy-serie, ‘Pose’, har netop fået premiere på HBO. Den voguende serie med det meget diverse cast – faktisk det største antal transpersoner nogensinde i en tv-serie, sætter både fokus på den festlige ballroom-kultur, men også den mere alvorlige negligering af AIDS- og HIV-smittede, samt sorte, seksuelle og kønsminoriteters rettigheder i slut 80’ernes og start 90’ernes USA. Allerede nu er en tredje sæson af serien planlagt.

I den bærende rolle som Pray Tell har vi skuespiller og sanger Billy Porter. Billy Porter er født i 1969 og har derfor allerede haft en lang showbizz-karriere, men det er først indenfor de senere år, at verden for alvor har fået øjnene op for den både Golden Globe-nominerende og Tony-vindende sanger og skuespillers talent.

Særlig i 2018 kom han på alles læber, da han både spillede med i den føromtalte serie ‘Pose’ og 8. sæson af den populære serie ‘American Horror Story – Apocalypse’. Kulminationen kom, da det for nylig blev offentliggjort, at Billy Porter vil få en stjerne på den legendariske Hollywood Walk of Fame. Billy Porter har tidligere vundet en Tony for sin præstation som Lola i den populære musical ‘Kinky Boots’.

Men det er ikke kun hans skuespillerpræstationer, vi elsker ham for. Billy Porter er nemlig et normkritisk stilikon af den anden verden. Hver gang han træder ind på en rød løber, så stjæler han alle overskrifter og bryder med alle heteronormative kønsregler om påklædning, samtidigt med at han ser fuldstændig fantastisk ud. Så her kommer fem af Billy Porters vildeste looks.

1. Livmoder-pro abort-outfit

Til det 73. Tony Awards vakte Billy Porter opsigt, da han ankom i et diamantbeklædt jakkesæt med blomstret slæb. Men det var selvfølgelig ikke bare et slæb. Det repræsenterede nemlig en livmoder og var et politisk statement om retten til fri abort, som er under pres i en række amerikanske stater.

https://www.instagram.com/p/ByhEmKuAJkl/?utm_source=ig_web_copy_link

2. Egyptisk farao til Met Galla

Gæsterne til årets Met Gala kan groft sagt deles op i to grupper. Der var Billy Porter. Og så var der alle de andre. Det startede med, at Billy Porter blev båret ind på den røde løber som en egyptisk farao af seks veltrænede og gyldne mænd. Senere stod han midt på den røde løber og velsignede alle, da han spredte sine gyldne vinger.

https://www.instagram.com/tv/B_yBAnJFBh9/?utm_source=ig_web_copy_link

3. A Star Is Born This Way

Ved årets Oscaruddeling blæste Billy Porter endnu engang på køn og traditionelt herrebeklædning. Ved første øjekast kunne outfittet måske se en smule traditionelt ud. En klassisk smoking med hvid skjorte og sort butterfly? Det var dog ikke tilfældet. Kiggede man lidt længere ned, opdagede man, at Billy Porter stod i en stor og pragtfuld kjole. Billy Porter beskrev selv sit look som interessant, fordi han ikke er drag queen. Han var ”bare” en mand i en kjole. Det kan godt være, at filmen ‘A Star Is Born’ kun vandt en enkelt Oscarstatuette den aften, men en stjerne var i den grad født.

https://www.instagram.com/p/BuSF3dEl_e0/?utm_source=ig_web_copy_link

4. Bæredygtighed og queer

Ved det 78. Peabody Awards arrangement i New York slog Billy Porter både et slag for queer synlighed og bæredygtighed på samme tid, da Porters outfit var miljøvenligt. Billy Porter havde nemlig fået designeren Sergio ‘Celestino’ Guadarrama til at skabe outfittet. Guadarrama producerer alt sit tøj i USA, genbruger for at undgå unødvendigt spild og giver 10 procent af sin profit til bekæmpelse af menneskehandel.

https://www.instagram.com/p/BxqaRs4BSBy/?utm_source=ig_web_copy_link

5. Blomsterbrodering og lyserøde kapper

Ved dette års Golden Globe-uddeling troppede Billy Porter op i et blomsterbroderet jakkesæt med en lang, lyserød kappe. Selve sættet tog hele 6 måneder at lave. På trods af at Billy Porter desværre ikke selv vandt for sin præstation i ‘Pose’, vandt han en plads i vores hjerter med det outfit.

https://www.instagram.com/p/Bsjd6p6FVDd/?utm_source=ig_web_copy_link

Se traileren til anden sæson af Pose her:


Du har netop læst en artikel fra Heartbeats.dk ❤️

Footer graphics