Foto: CPH:DOX

CPH DOX rammer provinsen: Minifestivaler i både Randers, Aalborg og Kolding på vej

Den populære dokumentarfilmfestival CPH:DOX breder sig til resten af landet 9. til 17. oktober, hvor de skaber minifestivaler i samarbejde med ni danske kommuner.

Den danske dokumentarfilmfestival CPH:DOX plejer at løbe af stablen hvert år i marts, men de seneste to år har størstedelen af festivalen foregået online.

Men til oktober vender CPH:DOX tilbage til biograferne og denne gang ikke kun i hovedstaden. Festivalen har nemlig indgået et samarbejde med ni kommuner, der skal afholde minifestivaler på tværs af landet sideløbende med begivenhederne i København.

Fra 9. til 17. oktober vil du altså kunne se film fra CPH:DOX i Randers, Aalborg, Holstebro, Ringkøbing-Skjern, Ærø, Lolland, Faaborg-Midtfyn, Kolding og Køge. Filmene bliver vist i samarbejde med lokale biografer, biblioteker, museer og lignende kulturinstitutioner, der har hver deres skræddersyede program.

Ifølge Niklas Engstrøm, der er kunstnerisk direktør for CPH:DOX, er samarbejdet med kommunerne opstået som en konsekvens af en voksende efterspørgsel dokumentarfilm gennem de seneste år:

“Jeg er enormt glad for de mange samarbejdsaftaler, vi nu har fået etableret rundt omkring i landet. Vi oplever en kæmpe interesse for dokumentarfilm i disse år. Danskerne efterspørger ny viden, fordybelse og nye perspektiver på vores fælles virkelighed. Og det kan dokumentarfilmen levere. Vi håber, at det gode samarbejde kan udbygges og gøres endnu stærkere i de kommende år,” siger han i en pressemeddelelse.

Minifestivalerne giver dig blandt andet mulighed for at se eller gense den populære film ’Klub Kranium’, der havde præmiere på CPH:DOX i marts 2021, om vennerne Josephine, Mareridt og Jay, der dyrker hardcore gothkultur i en nordjysk flække. Også feelgood-filmen ’Kim Kanonarm og rejsen mod verdensrekorden’, der handler om Kim, som prøver at slå en verdensrekord ved at spille arkadespil i 100 timer uden pause, er på programmet.

Foruden film kan du også opleve premieren på det danske lydværk ’KRIG – Hvem kan Skilles fra Fjenden Sin’ om danske krigsveteraners personlige fortælling om krigen i Afghanistan.

Du kan finde filmprogrammerne for de enkelte kommuner her.


Du har netop læst en artikel fra Heartbeats.dk ❤️

Find mere om
Footer graphics