Foto: Chien-Wen Lin

Professionel havfrue fra Taiwan åbner nyt udstillingssted på Gammel Strand

Den københavnske kunstforening Tofu Collective har tidligere udgivet magasiner og kurateret kinesisk kunst, men åbner nu deres eget udstillingssted.

Har du nogensinde set en havfruediva fra Taiwan? Nej, vel. Men det får du nu muligheden for, når Betty Apple, der er kunstner og professionel havfrue, åbner et nyt udstillingssted med navnet Tofu Space i nogle af kunsthallen GL STRANDs lokaler.

Åbningen finder sted i kunsthallens festsal på fredag den 7. december med performancen ‘Mermaid Escape Room’, som markerer startskuddet til soloudstillingen ‘Mermaid Awakening Club’, der løber frem til 10. februar.

Betty Apple er en anerkendt taiwanesisk queer-kunstner, der har arbejdet med havfruevæsnet i 10 år – både som kunstner og havfruedykker, men hun har ikke tidligere været i Danmark. Hun afslutter netop nu en længere Europa-tour og vil skabe en multisensorisk oplevelse i krydsfeltet mellem lyd, billede og perfomance, der kredser om køn, krop, teknologi og selvfølgelig klima.

Foto: Chien-Wen Lin

Man kan ifølge arrangørerne forvente festlasere, elektronisk musik og løssluppen dans, når arrangementet starter kl. 18.30 og fortsætter med musik, mad og drikke resten af aftenen.

Det er den danske kunstforening Tofu Collective, som står bag det nye Tofu Space. De har tidligere udgivet både magasiner, fotobøger og udstillet på Copenhagen Photo Festival, og arbejder generelt for at give stemme til flere kunstnere fra Kina, Taiwan, Hong Kong og andre kinesisktalende områder.

Tofu Space, Læderstræde 15, 1201 København.

Find mere om
Footer graphics