Sådan slutter ’Succession’: En oplagt, en misogyn – og en vild teori

Vi venter alle i spænding på sæson- og serieafslutning på ‘Succession’, som mange verden over har fulgt de sidste fire år. Nu er der kun afslutningen tilbage, og det store spørgsmål er: Hvem bliver den endelige successor?

Internettet og i særdeleshed Reddit bobler over med teorier og gætterier omkring den længe ventede afslutning på sæsonen. Vi har opsnabbet nogle af de mest populære teorier, som vi gennemgår her og så er der selvfølgelig redaktionens egen teori:

1. Kendall vinder og taber på én gang

Én meget populær teori går på, at Kendall får alt, hvad han har drømt om siden seriens begyndelse. Den fortabte søn bliver CEO i Waystar og får dermed, hvad han selv mener, han er berettiget til, som den ældste søn. Men, som vi har set glimt af i tidligere sæsoner, kan han ikke håndtere den magt og den autoritet, så selvom han vinder magten og lederstillingen, betyder det at han mister sig selv og sin familie i en ensom deroute – ikke ulig med den vi tidligere har set. Hans misbrug og selvhad kunne meget vel springe ud i fuld lue igen.

2. Tom Wambsgans overhaler Roy’erne indenom

Tom har længe arbejdet sig op i Waystar. Han har måttet sluge nogle kameler og tage skyld for flere ting for de inkompetente Roy-børn, men det var også ham, der var den sidste, der så Logan i live.

I det seneste afsnit kom han ikke til Logans begravelse, da han skulle arbejde. Noget, som Logan helt sikkert ville have sat pris på. Vi husker tilbage, hvordan Kendall engang fik skæld ud af sin far, fordi han kom til Logans fødselsdag i stedet for at arbejde.

Noget tyder altså på, at Tom, trods de manglende gener, minder mere om Logan Roy end nogle af de ægte arvinger. Derfor bliver Matsson og Mencken enige om Tom, da de i sidste ende hellere vil have en mand som CEO end Shiv, der jo nu også er gravid. Det er den misogyne udvej, men den åbner for en spin-off med bare Tom og hans lille Gregling, der ender med at få sig en magtfuld position. Greg er inkompetent og den evige syndebuk. Han fucker op, men går alligevel under radaren og ender altid i magtens centrum, som da han er ude og drikke drinks med Mattsson på valgaftenen.

3. Shiv bliver magtfuld mama og CEO

Shivs hemmelighedskræmmeri med Mattsson bærer frugt, og hun overhaler Kendall indenom og bliver den næste CEO af Waystar og kommer til at stå som et moderne symbol på en powerkvinde, der kan jonglere en karriere og en baby på samme tid. Hun finder sammen med Tom igen, og han får i denne version også en udmærket rolle, men under hende vel at mærke.

4. Connor bliver ved et tilfælde den næste CEO

Connor er den mest sympatiske af Roy-børnene, men måske ikke den smarteste. Alligevel lader han nogle gange til at forstå eller håndtere ting mere modent end hans tre yngre søskende. Han er sådan set ligeglad med magt, men vil enormt gerne have en finansiel og social position, der er øverst i hierarkiet, for at opretholde den luksus, han er vant til. Måske fører de andres umodne uenighed til, at han vil et tilfælde må blive det godmodige, men knap så skarpe lederkompromis.

5. Logan Lever

Inden du helt afskriver denne teori, så hav et øjeblik et åbent sind overfor den vilde teori. Det ville være det vildeste (og indrømmet, lidt fjollet) plottwist. Men vi har faktisk ikke set liget af Logan. Da han døde i flyveren, så man det ikke, og efterfølgende har han kun været i den lukkede kiste. I 80’ernes actionfilm (og i den sidste sæson af ’Game of Thrones’) kunne man nemt genoplive bærende karakterer for chok-effekten. Det ville også have givet Logan muligheden for at se, hvordan hele efterspillet efter ham virkelig ville udspille sig. Derfra kunne han give sin endelige dom – på et oplyst grundlag.

Find mere om
Footer graphics