Markedsføringen af ‘Scream 6’ skaber panik

Den berygtede filmmorder, Ghostface, er i denne uge blevet spottet på tværs af USA. Det er nu bekræftet som et markedsføringsstunt.

I ugerne op til ’Scream 6’s premiere er seriens berygtede massemorder Ghostface blevet set flere forskellige steder fra New Orleans til New York. Tavs, bevægelsesløs, og som plukket direkte fra vores kollektive mareridt, har han vandret byernes gader tynde. Det er langt fra første gang kostumeklædte kriminelle har vækket skræk og rædsel i den amerikanske befolkning. De fleste husker nok historierne om uhyggelige klovne, der dukkede op over hele landet tilbage i 2016.

Men nu kan skræmte amerikanere ånde lettet op. Den maskerede mand, der er blevet set, med den blodige kniv er ikke en koldblodig morder. I stedet er det bare et markedsføringsstunt af den kommende ’Scream 6’-film. Det bekræfter anonyme kilder tæt associeret med filmen til Variety.com.

Derfor er det (måske) ikke (så) overraskende, at tilstedeværelsen af en maskeret morder har ledt til adskillige opkald til den amerikanske alarmcentral fra bekymrede borgere.

Ghostface’s færden er blevet dokumenteret gennem et hav af uhyggelige webcam fotos. Men Ghostface’s officielle Twitter konto beroliger dog folk, med betryggende beskeder som ”I was just minding my business” og ”I’m watching you”.

Det er ikke første gang Paramount promoverer deres gyserfilm på kreative og skrækindjagende måder. I ugerne op til premieren på gyserfilmen ‘Smile’ gik en video fra en amerikansk baseball kamp viralt. Studiet havde placeret skuespillere blandt publikum, og instrueret dem til at stirre intenst ind i kameraet med et stift og grotesk smil.

’Scream 6’ er instrueret af Matt Bettinelli-Olpin og Tyler Gillett og følger beboerne fra Woodsboro til New York, hvor de plages af en ny ´Ghostface´-morder.

Filmens hovedroller spilles af Melissa Barrera, Jenna Ortega, Hayden Panettiere og Courtney Cox. Det er den første i filmserien uden den tidligere hovedrolle Sidney Prescott, da skuespilleren Neve Campbell fratrådte filmen, grundet lønmæssige uenigheder.

Filmen har dansk biografpremiere den 30. marts 2023.

Find mere om
Footer graphics